Nickelback släpper nytt album 18 november

Multiplantinum-säljande kanadensiska rockbandet Nickelback släpper sin första release på fem år med det efterlängtade tionde studioalbumet Get Rollin’ den 18 november. Första singeln, San Quentin, släpps idag. Sångaren och frontmannen Chad Kroeger skrev San Quentin efter ett möte med en vaktmästare från det ökända högsäkerhetsfängelset i Kalifornien. Se videon här

“We’ve spent the last few years making a record at a pace that gave us the freedom to create and we can’t wait for everyone to hear the new music,” säger Nickelback. “We’ve missed the fans and look forward to bringing the new songs to life on stage, so let’s Get Rollin’!”

Bandets tionde studioalbum Get Rollin’ och Get Rollin’ (Deluxe) kommer finnas tillgängliga på de digitala plattformarna och på CD. Deluxe-upplagan inkluderar fyra bonusspår: akustisk version av Hight time, Just One More, Does Heaven Even Know You’re Missing? och Horizon. Albumet kommer även att släppas på vinyl 2023.

Bandet utsågs 2009 till ’Årtiondets mest framgångsrika rock’ av Billboard och är en av de mest kommersiellt gångbara och betydelsefulla akterna under de senaste två decennierna. Med albumet Get Rollin’  följer Nicelback upp det arvet.

Fyrmannabandet består av Chad Kroeger, Mike Kroeger, Ryan Peake och Daniel Adair. De hyllas globalt för karriärdefinierande och prisbelönta hits så som How You Remind Me, Phonograph, Far Away och Rockstar som alla hade topplaceringar på Billbord 100. Deras framgångar inkluderar en världsomspännande försäljning av mer än 50 miljoner enheter, vilket gör dem till en av de bästsäljande utländska band i USA, under 2000-talet. Den oemotståndliga smash-hiten How You Remind Me utsågs till ‘Billbords Top Rock Songs of the Decade’ och var med över 1,2 miljoner spelningar den mest spelade låten i amerikansk radio under 2000-talet enligt Nielsen Soundscan.

Bland alla utmärkelser har de också utsetts till ’Billboards Top Rock Group of the Decade’ och mottagit nio Grammys, tre American Music Awards, ett World Music Award, ett People’s Choice Award, Tolv JUNO Awards, Sju Much Music Video Awards, och har blivit invalda i Kansas Walk of Fame (2007).

Med mer än 23 singlar i topplistan och fans över hela världen har Nickelback hela tolv utsålda världsturnéer bakom sig och har spelat för 10 miljoner inbitna fans.

För mer information om Nickelback
Instagram | Twitter | Facebook | YouTube | TikTok | Website

För intervjuer kontakta: Anette Ståhl / Enmusa Music, tel: 0707-180 120 anette@enmusamusic.com
För mer information kontakta Ulrika Hammar / BMG, Tel 0705-295 312 ulrika.hammar@bmg.com

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin