Idag släpper Lenny Kravitz sitt 12e studioalbum Blue Electric Light

Lenny Kravitz släpper idag sitt efterlängtade nya album Blue Electric Light via Roxie Records/BMG. Blue Electric Light, är skrivet och inspelat av Kravitz i hans studio på Bahamas och är rockikonens 12:e album och hans första fullängdsalbum på fem år. ”Paralyzed”, den senaste singeln från Blue Electric Light släpptes måndagen den 20 maj, tillsammans med tillkännagivandet av Kravitz Blue Electric Light Las Vegas turné som kommer att äga rum i oktober. Lyssna på albumet HÄR

“Lenny Kravitz has been the epitome of cool forever” —  ESQUIRE

“Constantly at the forefront of style, always on both the big and small screens, and with his music providing a constant soundtrack to the lives of Gen X, Millennial, and Gen Z rock fans…”

“With his own music, Kravitz is adding to Rock & Roll’s rich history with a message of love, light and positivity” — ESSENCE

⭐️⭐️⭐️⭐️ — MOJO Magazine

Tidlös. Explosiv. Romantisk. Inspirerande. Hur ska man annars karakterisera Blue Electric Light? Projektet är en passionerad svit med låtar som betonar Kravitz behärskning av deep-soul rock ’n’ roll och är det senaste bidraget från en man vars musik – för att inte tala om hans unika stil – fortsätter att inspirera miljoner människor världen över.

Fokuslåten ”Paralyzed” präglar albumet med en kärleksfylld groove, med inslag av psykedeliska och tunga, bluesbaserade influenser. Kravitz knivskarpa sång skär igenom luddiga gitarriff och disiga syntar, sväller till en magslitande slutplädering: ”Babe without your love I’m paralyzed.”Låten släpptes till fansen tidigt på måndagen den 20 maj, singeln blev uppmärksammad som omslaget till Apples New Music Daily.

Första singeln ”TK421”, hyllades av Billboard, Rolling Stone och People. Uppföljningssingeln “Human” är en “absolutely infectious” (Forbes), “stuffed with a thick groove of clattering percussion, chimes and a soaring chorus” (USA Today). Se Kravitz framföra ”Human” på Tonight Show Starring Jimmy Fallon HERE.

Sammantaget, på albumet, visar Kravitz sin talang som författare, producent och multiinstrumentalist när han skrev och spelade de flesta instrumenten själv, med den mångårige gitarristen Craig Ross. I slutändan skapade han 12 låtar som återspeglar hans arv som en genrebrytande banbrytare, men som också är fast förankrad i energin från 2000-talet och framåt.

Inför albumreleasen av Blue Electric Light tillkännagavs det att Kravitz kommer att leda UEFA Champions League Final Kick Off Show som presenterades av Pepsi den 1 juni på Wembley Stadium i London, och förenar fotbolls- och musikfans runt om i världen. Dessutom, måndagen den 20 maj, tillkännagav Kravitz en speciell lista över Las Vegas-datum på Dolby Live på Park MGM. The Blue Electric Light Las Vegas residency kommer att pågå den 18-19, 23, 25 och 26 oktober.

Nyligen förevigades Kravitz på Hollywood Walk of Fame,, fick ”Music Icon Award” vid 2024 People’s Choice Awards och hedrades av CFDA med deras ”Fashion Icon Award” för sin roll som inte bara en av rockens mest uppskattade musiker , men också ett stort modeinflytande. Som en obeveklig kreativ kraft – musiker, författare, producent, skådespelare, författare, designer – fortsätter Lenny Kravitz att vara en global dynamisk närvaro genom musik, konst och kultur. Nästa gång kommer Kravitz att leverera Blue Electric Light direkt till fansen med en omfattande världsomspännande turné, som startar i Hamburg, Tyskland den 23 juni.

Mer information om Lenny Kravitz, Blue Electric Light och kommande turnédatum finns på www.lennykravitz.com

OM LENNY KRAVITZ
Lenny Kravitz anses vara en av vår tids framstående rockmusiker. Han har överskridit genre, stil, ras och klass under en musikalisk karriär på tre decennier. Hans sätt att frossa i soul, rock och funk influerat av sextio- och sjuttiotalet har gett författaren, producenten och multiinstrumentalisten fyra GRAMMY®-priser. Lenny Kravitz hedrades nyligen med ”Music Icon Award” 2024 från People’s Choice Awards och nominerades till Rock and Roll Hall of Fame. År 2024 hedrades han med en stjärna på Hollywood Walk of Fame och erkändes av CFDA med deras ”Fashion Icon Award” för sitt stora modeinflytande. Förutom sina elva album som har sålts i 40 miljoner över hela världen, presenterar hans kreativa företag Kravitz Design Inc. en imponerande portfölj av anmärkningsvärda satsningar som hotellfastigheter, bostadsrättsprojekt, privata bostäder och exklusiva legendariska varumärken som Rolex, Leica och Dom Perignon. År 2022 lanserade han sitt eget ultra-premium-spritmärke, Nocheluna Sotol – ett destillat från Chihuahua, Mexiko som härrör från sotolfabriken. Kravitz är också författare till rockfotografiboken Flash och hans senaste memoarer ”Let Love Rule” gav honom en plats på New York Times bestsellerlista. Kravitz fungerar för närvarande som varumärkesambassadör för YSL Beautys Y cologne och är den globala ambassadören för lyxklockmärket Jaeger-LeCoultre. Han har också dykt upp som Cinna i The Hunger Games och The Hunger Games: Catching Fire, såväl som i de kritikerrosade filmerna Precious och The Butler.

Följ Lenny Kravitz Instagram X | TikTokFacebook

För intervjuer kontakta: 
Anette Ståhl / Enmusa Music, tel: 0707-180 120 anette@enmusamusic.com

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin