Louise Boije af Gennäs – ”Stjärnfall LIVE” Musik & Litteratur på ett nytt sätt

Louise Boije af Gennäs kultförklarades efter sin banbrytande och storsäljande roman Stjärnor utan svindel för 25 år sen. Nu är hon aktuell med uppföljaren Stjärnfall och soundtracket Stjärnfall. Boken utspelar sig i samma universum, återigen med kärleken i centrum. Med anledning av boksläppet beger sig Louise Boije af Gennäs ut på en exklusiv turné́ där publiken både möter henne som författare och som artist. Första singeln är I’m On Fire hämtad från soundtracket Stjärnfall. För produktionen står Ollie Olson.

För att lyssna
https://open.spotify.com/track/7kz2nf5tJF4vh9etnSj2p9?si=3e48a26dcb4143d5

” ”Till det här soundtracket har jag valt låtar som jag älskar och som betyder mycket för mig. Det har varit enormt roligt att jobba med så duktiga arrangörer, producenter och musiker, och att få återvända till studion. Jag tycker att vi har lyckats få till ett spännande album som jag är otroligt stolt över”, säger Louise Boije af Gennäs.

”Stjärnfall LIVE”
 är ett författarsamtal varvat med livemusik. Det blir en nära och intim kväll där Louise själv sjunger med i bandet, lett av gitarristen Richard Krantz. Gästerna kommer få höra berättelsen ur ett musikaliskt perspektiv med kända låtar, som omsorgsfullt valts ut av författaren själv. På så vis får boken även ett eget soundtrack. Låtarnas texter kommenterar på ett eller flera sätt bokens handling. Bland låtvalen finns Bruce Springsteen, Paul McCartney, Stevie Nicks, Lustans Lakejer, Kent, Carly Simon, Billy Idol, Fleetwood Mac m fl.

I Louise Boije af Gennäs nya roman Stjärnfall lever Julia och Gabriel ett tätt sammanflätat liv med sina nära vänner Eva och André. Deras barn har vuxit upp nästan som syskon och de åter middagar tillsammans, firar högtider ihop och är gudföräldrar åt varandras barn. Men plötsligt förändras allt: Julia och André inser att de har starka känslor för varandra och tvingas ställa sig frågan om de är villiga att offra allt för kärleken. Julia söker hjälp av sin äldre kusin Sophie, som läsarna lärde känna i Stjärnor utan svindel och som numera lever ett fritt och okonventionellt liv. Är Julia villig att göra samma sak som Sophie, som trotsade alla normer och konventioner för att leva helt på̊ sina egna villkor? Och är det alltid rätt att följa sitt hjärta – även när man riskerar att ödelägga livet för människor man älskar?

– När man skaffar barn förändras villkoren för kärlek. De beslut man fattar handlar inte längre enbart om vuxna, utan även om de barn och ungdomar som berörs. I Stjärnfall har det varit spännande att återigen dyka ner i en himlastormande passion och utforska denna, men utifrån en mer mogen fas av livet tillsammans med huvudpersoner som har andra åtaganden än kvinnorna i Stjärnor utan svindel. Kärlek, livsval och uppbrott är svåra frågor, men de berör allas våra liv och ärrda att ständig belysas och diskuteras, säger Louise Boije af Gennäs.

– Det finns romaner som är en del av sin tid. Och så finns det romaner som formar sin tid. Det svenska nittiotalet har några få romaner som kan kallas generationsromaner av den enkla anledningen att de förändrade den litteratur som skrevs efteråt. En av dessa är Louise Boije af Gennäs Stjärnor utan svindel – en roman som fångade en tidsanda, utmanade konventioner och satte hjärtan i brand, säger Håkan Bravinger, litterär chef på̊ Norstedts.

Louise Boije af Gennäs debuterade som författare 1991 och har sedan dess gett ut tolv romaner, däribland Ta vad man vill ha, Stjärnor utan svindel, Högre än alla himlar, Blå koral, Folk av en främmande stam samt Motstaåndstrilogin. Utöver sitt hyllade författarskap är Louise också verksam som dramatiker. Hon skapade TV-serien Rederiet, och hennes pjäser Bestseller och Kvinna klädd i solen har spelats på Dramaten och Stockholms Stadsteater. Louise är även en sångerska och har uppträtt på̊ scener som Café Opera, Fotografiska, Josefina och Berns, bland annat till förmån för Stockholms Stadsmission, samt släppt två album på Spotify.

Turné med band
22/9 Bokmässan – Göteborg
16/10 Nyköping teater Littera:art  – Nyköping

Gällande intervjuförfrågningar:
Amanda Hjärtmyr, Micael Bindefeld AB  amanda.hjartmyr@bindefeldt.se tel: 070-768 44 46

Anette Ståhl, Enmusa Music anette@enmusamusic.com tel: 0707180120

Konsert & skivbolag: MTA Production, Hilda Sandgren, tel: 0704-408 500 hilda@mtaprod.se

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin