Internationella kvinnliga musikproducenter möts för första gången under Producers Program – Sweden Week

Efter ett år av zoom-möten och kunskapsdelning, träffas nu kvinnliga producenter från hela världen för första gången i Sverige. Under Producers Program träffas det globala nätverket under Sweden Week den 28 augusti – 4 september.

En av initiativtagarna till Producers Program är Hilda Sandgren på MTA Production
Målet är att nätverka och hitta samarbeten, uppträda på showcase i Örebro på Live at Heart och att lära känna Stockholms musikaliska ekosystem samt träffa nyckelpersonerna i den internationella musikindustrin”, säger en av initiativtagaren Hilda Sandgren på MTA Prod 

Producers Program är ett initiativ av National Arts Centre (Kanada) för att stötta kvinnliga och icke-binära musikproducenter, och jobba för en jämnare könsfördelning i branschen. Programmet har utvecklats med hjälp av partners runt om i världen och erbjuder möjligheten för producenter att träffas, diskutera idéer, nätverka och hjälpa varandra navigera musikindustrin tillsammans. Initiativet fungerar också som en mötesplats för musiker och skivbolag som vill jobba eller samarbeta med kvinnliga/icke-binära producenter. Producers Program är ett samarbete mellan Sounds Australia, Music EstoniaMTA Productions (Sverige) och producenten Belen Fasulis (Argentina).

Under Sweden Week får producenterna unika möjligheten att ta nästa steg framåt i sina karriärer. Kanadensiska, svenska, estländska och argentinska producenter möts för första gången i Stockholm och Örebro för att delta i workshops, studiosessions, och för att framträda på showcase på Live at Heart i Örebro.

Sweden week har möjliggjorts av NAC (National Arts Centre), MTA Production (Sverige), Belen Fasulis (Argentina), STIMMusic Estonia, Kanadas Ambassad, Estlands AmbassadArgentinas AmbassadIcons Creating Evil Art, Cirkus Venues och Denniz POP Awards.

Den 31 augusti arrangeras också en livekväll på Pophouse, Djurgården, i Stockholm, med framträdanden av EmmonAmanda Fondell, Vera VinterTiffany Lorentz och DJ Emilia Lee.

Citat från några medverkande:  
I am a musician and producer from Estonia, active in various jazz/indie collectives in my home country and on a path to explore meeting points of improvisation and production. During the programme in Sweden, I am looking forward to gaining knowledge and inspiration from producers and artists around the world, connecting for new collaborations and presenting the music of my duo TamTam at Live at Heart.”- Anett Tamm 


I am a Canadian sound designer and artist producer. Having relocated from New York City to my hometown of Halifax in 2020, what I look forward to the most during my time in Sweden with the Producers Program is to reconnect with my peers and gain inspiration from being immersed in my community once again after such a long period of isolation. In the future, I see myself continuing to do preset sound design for music software companies as well as releasing new music under my solo artist project, FOUNTAINS.”, – Katharine Fountain aka FOUNTAINS

För mer information
Hilda Sandgren  hilda@mtaprod.se +46 70 440 85 00
Ida Sjödin ida@mtaprod.se  +46 73-506 12 07
För intervjuer
Anette Ståhl anette@enmusamusic.com +46707180120

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin