Simple Minds släpper nytt album – Direction Of The Heart

För att lyssna direkt https://open.spotify.com/album/42CadEfNVFqeDbviUtGbA8?si=Wn_tx1sWQMSoobRZksjJIA

Just nu är Simple Minds ute på en bejublad Europaturné (”Back in fashion and back on thrilling form.” – The Times).

Första singeln, Vision Thing, är en självsäker och hymnisk hyllning till livet. Låten är euforisk med sina dunkande trummor, synthwash och det omisskännliga gitarrspelet av Simple Minds livslånga sexsträngade underverk, Charlie Burchill. Vision Thing är en hyllning till frontmannen Jim Kerrs far som gick bort 2019, med text av Kerr och musik av Burchill.

Direction Of The Hearts öppningslåt Vision Thing, sätter tempot för ett koncentrerat album med nio spår. Det är också första albumet med nytt material sedan det enastående Walk Between Worlds (2018) som hamnade på UK:s Topp 5-lista. Låten kapslar in essensen av tidigare och nuvarande Simple Minds – ett band vars uppgång under de senaste tio åren har visat hur de lyckas fånga magin och lovorden från de tidiga dagarna under deras karriär.

De flesta av Direction Of The Hearts låtar är skapade på Sicilien där både Kerr och Burchill bor. På grund av karantän kunde de inte komma till Storbritannien och albumet spelades istället in i Hamburgs Chameleon Studios i Tyskland. Här producerade de albumet och senare värvades Andy Wright (Massive Attack, Echo & The Bunnymen) och Gavin Goldberg (Simply Red, KT Tunstall) för vidare produktion. Bandmedlemmarna, basisten Ged Grimes (som var med och skrev två av de nya låtarna, ’First You Jump’ och ’Solstice Kiss’), trummisen Cherisse Osei och sångaren Sarah Brown spelade in i London.

Sparks frontman Russell Mael (‘Human Traffic’) och låtskrivaren och tidigare Grimes musikpartner från Danny Wilson, Gary Clar (’Vision Thing’, ’First You Jump’ och ’Natural’), spelade in sina delar i hemmastudio.

“How to make a feel-good ‘Electro-rock’ record, during the very worst of times? Direction Of The Heart is the result of that challenge. Who would have thought we’d have so much fun creating it?”, säger Jim Kerr om Direction Of The Heart.

Låtlista:

 1. Vision Thing
 2. First You Jump
 3. Human Traffic (featuring Russell Mael of Sparks)
 4. Who Killed Truth?
 5. Solstice Kiss
 6. Act Of Love
 7. Natural
 8. Planet Zero
 9. The Walls Came Down (skriven och tidigare inspelad av The Call)

Direction Of The Heart kommer att finnas tillgänglig på CD, Delux-CD med två extra låtar och som inbunden bok, vinyl, färgad vinyl och kasset.

Bonus låtar på Deluxe edition/s:  

 1. Direction Of The Heart (Taormina 2022)
 2. Wondertimes

Turné
18 Juni – Blenheim Palace, Oxfordshire
9 August – Custom House Square, Belfast
11 August – Audley End House, Essex
12 August – Edinburgh Summer Sessions
13 August – New Gold Dream album performance for UNICEF, Edinburgh

Under de senaste 10 åren har Simple Minds återupplivat den magi som gjorde dem till en vital konstnärlig kraft under sina tidiga dagar. De hart tagit emot ”Q Awards Lifetime Achievement” och fått fin kritik för sina senaste album. 2015 års Big Music beskrevs av Mojo Magazine som “deras bästa album på 30 år”, och 2018 års Walk Between Worlds hyllades över hela världen och blev deras mest framgångsrika album på över två decennier.

Medverkande
Jim Kerry – sång
Charlie Burchill – gitarr, Keyboard
Gordy Goudie – akustisk gitarr
Ged Grimes – bas
Cherisse Osei – trummor
Berenice Scott – Keyboard
Sarah Brown – sång

För intervjuer kontakta: Anette Ståhl / Enmusa Music, tel: 0707-180 120 anette@enmusamusic.com
För mer information kontakta Ulrika Hammar / BMG, tel 0705–295 312 ulrika.hammar@bmg.com

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin