Det brittiska indierock-bandet Bloc Party släpper ny singel

Bloc Party släpper idag nya singeln If We Get Caught. Låten är hämtad från deras sjätte album Alpha Games som släpps 29 april och är bandets första studioalbum sedan släppet av Hymns (2016).

Singelsläppet firas med en intim show på The Garden i London onsdagen den 30 mars. Konserten sålds slut på 30 sekunder. Efter bandets tre tidigare singlar Sex Magik, The Girls Are Fighting och Traps är det nu dags för att släppa albumet Alphas Games ljusaste spår If We Get Caught Det är en låt med glittrande gitarrer och en berättelse om ett par på flykt: ”If we get catched, I want you to know / I will always ride for you”.

Om den nya singeln säger Bloc Party-sångaren, låtskrivaren och gitarristen Kele Okereke: “There are only two songs that I feel like have any tenderness on the record and ’If We Get Caught’ is one of them. It’s really about recognising that the game is coming to an end and about trying to steal a moment of tenderness with your partner before the curtain comes crashing down. I think it’s about trying to find moments where you can really connect with someone amidst all of the chaos that’s going on in the world.”

Bloc Party släppte sitt första album, Silent Alarm, under 00-talet – då kända under namnet ”Angel Range”. Albumet utsågs till Årets Bästa av magasinet New Musical Express och nominerades till Mercury Music Prize. De har sedan dess gett ut fyra studioalbum: A Weekend In The City (2007), Intimacy (2008), Four (2012) och Hymns (2016) och gått under bandnamnen ”Diet” och ”Union” innan de slutligen blev ”Bloc Party”. Nu släpper de sitt sjätte studioalbum som likt tidigare album kännetecknas av Keke Okeleke’s texter, vilka alltid varit en stark ingrediens i bandets storhet.

För att fira släppet av albumet Alpha Games kommer Bloc Party att turnera Europa under maj och juni 2022, inklusive en hemmaspelning på Londons Alexandra Palace. Det kommer att bli bandets första turné sedan deras stora shower 2019 där de framförde sitt debutalbum Silent Alarm i Storbritannien, Europa och Nordamerika.

För mer information:  https://www.blocparty.com/

För intervjuer kontakta: Anette Ståhl / Enmusa Music, tel: 0707-180 120 anette@enmusamusic.com
För mer information kontakta Ulrika Hammar / BMG, tel 0705–295 312 ulrika.hammar@bmg.com

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin