Pianisten och kompositören Stefan Nilsson samarbetar med solisterna Martin Rubashov och Maria Matyazova Milder på ny singel!

Kompositören Stefan Nilsson är känd för sina låtar, Gabriellas sång (från filmen ”Så som i Himmelen”) musiken till TV-serien Skärgårdsdoktorn och ett femtiotal andra filmer och TV-serier tex ”Pelle Erövraren”, ”Den goda viljan”, ”Morrhår och ärtor”. Den 24 januari 2022 uruppförs nu också det 12 minuter långa verket ”Ulrica Pia” inför Karlskrona Marinkårs 500 års jubileum. Nu släpper han låten ”Min Själ”, ett samarbete med solisterna Martin Rubashow och Maria Matyazova Milder och med text av Py Bäckman. Låten ”Min Själ” släpps den 6 januari på alla digitala plattformar.

”När själen är utsläppt i frihet och inte bunden av kroppen, tänker jag mig att det är så här. En slags förvandling till ett tillstånd där allting är möjligt. Svävande, virvlande och eteriskt. Jag försöker beskriva det nästan omöjliga. En önskan!  Nu var ju dock texten flera verser längre är vad som rymdes i melodin, så den kortades ner”, säger Py Bäckman.

Tonsättningen av Py Bäckmans text blev låten ”Min Själ”. Solisterna Martin Rubashow och Maria Matyazova Milders röster är som gjorda både för varandra och för den här sången, som för tankarna tillbaka till Freddie Mercury och Montserrat Caballés låt ”Barcelona”! ”Jag har satsat på att skapa en synnerligen välgjord och påkostad musikvideo tillsammans med filmarna Andreas Hillerborg och Teodor Miljevic, och den är inspelad på Häringe Slott”, säger Stefan Nilsson!

Martin Rubashov debuterade 2012. Debutalbumet ”The Watcher Of The Skies” gavs ut 2013 av Despotz Records. Andra albumet ”Among Silver” kom 2015 och 2018 släpptes ”The Nature Script”. Rubashov uppträder också på olika scener runt om i Sverige.

Sopranen Maria Matyazova är född och uppvuxen i Sankt-Petersburg och har vunnit flera priser för sin sång, Rahmaninov Competition i Sankt-Petersburg, Malmö Vocal Competition och har mottagit stipendier från bl.a Anders Walls Stiftelse, Konstnärsnämnden, Vadstena Akademin, Janet Baker Foundation.

Lyssna här

För intervjuer och andra frågor: Anette Ståhl på Enmusa Music Tel: 0707 180 120 eller anette@enmusamusic.com

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin