Låten ”Mer Jul” med Adolphson & Falk fyller 40 år och firas med livestream den 21 december

Tanken med låten Mer Jul var att den skulle spelas en gång i radioprogrammet Eldorado. Nu har den över 39 miljoner strömningar på Spotify och har belönats med fyra platina. Bandet har under hösten släppt en ny akustisk version av Mer Jul, och nyligen släpptes samlingsalbumet Bästa på Spotify, med 17 spår av bandets mest omtyckta inspelningar. I fredags lanserades den första officiella videon till låten Mer Jul som producerats av Andreas Strömquist.

Nu kulminerar firandet den 21 december i ett program som livesänds från Studio Gotlandsgatan 66 kl.19.00. Förutom livemusik innehåller programmet anekdoter från duons långa karriär, juliga aktiviteter och en del överraskningar. Konserten är gratis, men tittare är välkomna att donera en valfri summa till förmån för Barncancerfonden.

Det här programmet kom som ett förslag från vår producent och bokare Hilda Sandgren. Det var även hon som drog i trådarna för vår Jubileumturné 50 för ett par år sedan. Julen är barnens högtid så det föll sig naturligt för oss att göra konserten till förmån för Barncancerfonden”, säger Tomas Adolphson 

”Under pandemin streamade vi aldrig någon livekonsert, så att få göra ett program på det här sättet känns riktigt roligt. Vi är själva nyfikna på hur det blir. Att det är för en god sak känns ännu bättre.
Vi skall vältra oss i nostalgi, det blir en massa Mer Jul. Det känns spännande och roligt att arbeta i en ny form, chatta med tittarna och spela live, säger Anders Falk 

När Hilda Sandgren ringde oss och berättade om initiativet Mer Jul 40 år med Adolphson & Falk blev vi positivt överraskade. Teamet på Barncancerfonden brinner för innovation, inte minst kopplat till livemusik och ny teknik som möjliggör insamling i kampen mot barncancer.” säger Johnny Kroneld, Enhetschef Kampanj & Event på Barncancerfonden

Duon har nyligen tilldelats en 4 x platinaskiva av förlaget BMG för 39 miljoner strömningar. Den virtuella konserten kan ses 21 december kl. 19.00, via www.mtaprod.tv. Sändningen produceras av Adolphson & Falks bokningsbolag MTA Production.

Mer information om Adolphson & Falk  www.adolphsonfalk.se och www.facebook.com/AdolphsonFalk

Promotion: Anette Ståhl, anette@enmusamusic.com, 0707-180 120 www.enmusamusic.com
Konsert & Projektledning: MTA Production, Hilda Sandgren, hilda@mtaprod.se, 0704-408 500 www.mtaprod.se

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin