Idag släpper Slade en ny officiell animerad video till låten Merry Xmas Everybody

Slade släpper ny officiell animerad video för ”Merry Xmas Everybody” och sista delux-vinylen i återutgivningserien på splattervinyl. Serien avslutas med släppet av Slade Alive i begränsad upplaga den 28 januari.

Idag presenterar Slade en animerad video för ”Merry Xmas Everybody”. Det är första gången det finns en musikvideo till den festliga låten och så här säger Noddy Holder om projektet: ”The video is very unusual and comical. It does sum up the bands characters HO HO HO!”
Se videon här: https://slade.lnk.to/MXEVideoPR

Låten ”Merry Xmas Everybody” släpptes ursprungligen 1973 och var bandets sjätte singel som hamnade på förstaplats i Storbritannien. Singeln sålde över en miljon exemplar vid sin första release. Låten ”Merry Xmas Everybodey” har legat i hela 105 veckor på den officiella brittiska singellistan och har nu tagit sig in på listorna för 26:e gången.

Nu släpper BMG den sista återutgivningen av splattervinylserien i en begränsad upplaga från Slade. Slade Alive släpps den 28 januari 2022 som fjärde och sista releasen i serien och kommer att ges ut på röd- och svart splattervinyl.  Försa utgåvan i den vackert presenterade samlingsserien var Slayed? som debuterade på sjundeplats på officiella vinyllistor.

Slades
första livealbum, Slade Alive, som ursprungligen släpptes den 24 mars 1972, gick in på andraplats på den brittiska listan och låg kvar i 58 veckor. Med hymnerna “Get Down and Get With It” och “Know Who You Are” anses Slade Alive! vara ett av de bästa livealbumen genom tiderna.

“Sounds better, the louder you play it” – skriver Los Angeles Times.

Efter Slade Alive släpptes bandets tredje, fjärde och femte studioalbum Slayed?, Old New Borrowed And Blue och Slade In Fame.

Slayed? Innehåller tio låtar inklusive förstaplats-singeln, ”Mama Weer All Crazee Now” och ”Gudbuy T’ Jane” som nådde nummer två på listorna, medan Old New Borrowed and Blue innehåller singlarna “My Friend Stan”, “Everyday”. The Times har I efterhand konstaterat att: ”This is joyous, unshackled and unpretentious stuff that reminds you how they rattled off six No.1’s.” Slade’s first soundtrack album ‘Slade In Flame’, includes the singles ‘Far Far Away’ and ‘How does it Feel’ and their seminal film was hailed as ‘the Citizen Kane of British pop movies” av Mark Kermode, BBC.

Slade är utan tvekan ett av de mest spännande banden som kommit från Storbritannien. De var ostoppbara under hela sjuttiotalet och blev ett av den tidens största band. De släppte sex studioalbum varav tre hamnade på förstaplats i Storbritannien. Med en serie på hela 17 topp 20-singlar skapade deras hits ett soundtrack till Glam-generationen.

För intervjuer kontakta: Anette Ståhl / Enmusa Music, tel 0707-180 120 anette@enmusamusic.com
För mer information kontakta Ulrika Hammar / BMG, tel 0705–295 312 ulrika.hammar@bmg.com

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin