Sissel Kyrkjebo, Stefan Nilsson och Py Bäckman i samarbete på jullåten Önska Dig Ett Gott Nytt År

Önska Dig Ett Gott Nytt År är en sång som handlar om förväntningar och drömmar om det nya som kommer. Låten framförs av Sissel Kyrkjebo och är komponerad av pianisten Stefan Nilsson och Py Bäckman står för text.

Låten ”Önskar Dig Ett Gott Nytt År” framfördes för första gången offentligt live på SVT’s Nyårsfirande på Skansen i Stockholm 2018. Pianisten Stefan Nilsson och Py Bäckman står för den svenska texten.

Stefan Nilsson är känd som en av våra mest framgångsrika filmkompositörer med filmer som ”Så som i himmelen” (Gabriellas sång), Juloratoriet, Pelle Erövraren, Skärgårdsdoktorn, Liv & Ingmar och många fler. Stefan var också musikalisk ledare och pianist för TV serien Lorry. I slutet av 70-talet inledde han ett samarbete med Tommy Körberg som fortsatte under åren som arrangör och pianist för honom. Han medverkade även på Björn Afzelius album ”Nio Liv” från 1985. 1998 tilldelades Stefan en Guldbagge för kreativa insatser inom svensk film.

Sissel Kyrkjebø rika karriär har sträckt sig över 30 år och hon är en av Norges största och populäraste artister. Hon har sjungit för Kungligheter och statschefer, delat scenen med superstjärnor som Celine Dion, Sting, Moby, Angelic Kidjo och Wille Nelson m.fl. En av hennes höjdpunkter har varit att sjunga den olympiska psalmen vid vinter OS 1994 i Lillehammer. Sissel har även medverkat i vännen Placido Domingos julkonsert ”Christmas in Vienna” tillsammans med Charles Aznavour. Sissel var också en av artisterna på soundtracket ”Titanic” som blev historiskt största albumet inom filmmusik genom tiderna. Detta är bara ett axplock av vad Sissel Kyrkjebø medverkat i under åren.

Py Bäckman började turnera med rockbandet NQB 1973. Senare 70-tal och in på 80-talet turnerade hon med sin dåvarande sambo Dan Hyllander och Raj Montana Band där hon också fick sitt genombrott med albumet ”Sista Föreställningen”. Py var också en av medlemmarna i gruppen Nordman under deras storhetstid. Förutom sin solokarriär är Py en av de stora textförfattarna i Sverige och är upphovsman till klassiker som ”Stad i Ljus”, ”Gabriellas sång”, ”Koppången” m.fl. På uppdrag av Svenska kyrkan ha Py också skrivit nya psalmer och tillägg till den svenska psalmboken och har översatt musikaler som Evita, Chicago och Garbo The Musical.

Se: https://www.youtube.com/watch?v=o1zUuyp94PY

Intervjuförfrågningar: Anette Ståhl / Enmusa Music, tel: 0707-180 120, anette@enmusamusic.com

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin