James Newman tävlar i Eurovision Song Contest för Storbritannien med låten Embers

James Newman är tillbaka och ser fram emot att representera Storbritannien vid årets 65:e Eurovision Song Contest i Rotterdam, Nederländerna. Han tävlar den 22 maj med sin nya låt Embers. På låten medverkar Magnus Johansson och Janne Bjerger på trumpet, Wojtek Goral på altsax, Tomas Jonsson på tenorsax/barytonsax och Peter Noos Johansson på trombon allt arrangerat av Mattias Bylund.

Förra året skrev James Newman och hans tre vänner, alla kända låtskrivare Adam Argyle (Dua Lipa, Rita Ora, James Arthur), Ian James (Emeli Sande, Anne Marie, Little Mix) och Ed Drewett (One Direction, Jonas Blue, Craigh David) låten My Last Breath som var förra årets brittiska bidrag i Eurovision Song Contest, men tävlingen sköts upp på grund av Covid -19.

Nu tävlar James med en med en ny spännande låt, Embers som innehåller dansbeats, blandade med gospel-inspirerade sånger, melodiska pianolinjer tillsammans med hornsektioner. Låten Embers är skriven och producerad av Danny Shah (Kylie Minogue, Sigala, The Vamps), Connor Blake (Becky Hill, Meduza), tillsammans med Tom Hollings och Samuel Brennan (Melanie C, Zak Abel, 220 Kid). På låten medverkar Magnus Johansson och Janne Bjerger på trumpet, Wojtek Goral på altsax, Tomas Johannson på tenorsax/barytonsax och Peter Noos Johansson på trombon allt arrangerat av Mattias Bylund.

”Jag ville skriva en upptempo- och positiv låt som människor kunde festa till. Det handlar om gnistan mellan människor som älskar varandra, oavsett om det är vänner, familj eller älskare. Den brinner aldrig ut och kan tändas igen och igen, varje gång man ser varandra.”, säger James Newman

James är en framgångsrik låtskrivare som bland annat vann 2014 Britt Award för sitt arbete med topplista- och platinalåten Waiting All Night, framförd av Rudimental och Ella Eyre. Han har sedan dess skrivit hits till artister som Ed Sheeran, Jess Glynne, Little Mix, Calvin Harris, Olly Murs, Jessie Ware, Kesha, Kaiser Cheifs samt till sin berömde yngre bror, John Newman.

Videon är regisserad av Charlie Lightening (Oasis, Pink, Robbie Williams). Den fångar varje centimeter av låtens eufori och ger den en fin bakgrund för en låt som vill fånga nationen. Se videon HERE 

”Här är jag på väg till Rotterdam igen och jag är exalterad. Vad kan gå fel? Så länge låten låter bra och framträdandet är bra, blir jag glad”, avslutar James.

För mer information: twitter.com/JamesNewmanUk eller instagram.com/jamesnewman

För intervjuer kontakta: Anette Ståhl / Enmusa Music, tel: 0707-180 120 anette@enmusamusic.com
För mer information kontakta Ulrika Hammar / BMG, tel 0705–295 312 ulrika.hammar@bmg.com

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin