Mick Fleetwood & Friends hyllar Peter Green och Fleetwood Mac’s tidiga år

Nu släpps tredje låten Albatross featuring David Gilmour som är hämtad från hyllningsalbumet och konserten Mick Fleetwood & Friends Celebrate The Music Of Peter Green And The Early Years of Fleetwood Mac. Konserten är inspelad på ett utsålt Palladium i London tillsammans med artister och världskända musiker som blivit inspirerade av Fleetwood Mac och deras musik. Musiken kommer att finnas tillgänglig på CD, vinyl och Blu-Ray och släpps den 30 april.

Den 25 februari 2020, precis innan pandemin och lockdown i England, samlades artister och världsmusiker för att fira grundaren av Fleetwood Mac, Peter Green. Den här konserten fick också en helt ny betydelse då Peter Green tragiskt gick bort i juli i år. På scen medverkade Neil Finn, Noel Gallagher, Billy Gibbons, David Gilmour, Kirk Hammett, John Mayall, Christine McVie, Jeremy Spencer, Zak Starkey, Pete Townshend, Steven Tyler och Bill Wyman.
Producent är ingen mindre än den legendariska Glyn John och som ljudtekniker självaste Mick Fleetwood tillsammans med Dave Bronze, Jonny Lang, Andy Fairweather Low, Ricky Peterson och Rick Vito.

”Konserten är en hyllning till de tidigare bluesdagarna där allt började. Det är viktigt att komma ihåg vilken stor inverkan Peter Green och de tidiga Fleetwood Mac har för musikvärlden. Peter var min största mentor och det är en heder för mig att få hylla hans otroliga talang. Dessutom att få stå på scenen med så många av artisterna som Peter har inspirerat genom åren och delar min stora respekt för denna begåvade musiker.”, säger Mick Fleetwood

Konserten skulle visas på biografer runt om i världen, men på grund av Covid-19 restriktioner, kommer konserten att stremas exklusivt online via www.nugs.net i HD och 4K streamad video med Dolby Atmos ljud från 24 april 21:00. Den kommer att finnas tillgänglig i fem dagar via on demand. Musiken och konserten släpps på CD, vinyl och Blu-Ray den 30 april.

Mick Fleetwood & Friends – Celebrate The Music Of Peter Green And The Early Years Of Fleetwood Mac kommer att finns tillgänglig i följande format:
– Box – 4LP vinyl, Blu-Ray, dubbel-CD med 44-sidig inbunden bok med anteckningar från Mick Fleetwood samanställd av Anthony Bozzas, citat från medverkande artister, fantastiska bilder från konserten, repet och behind the scenes.

Dubbel-CD och Blu-Ray med 44-sidig inbunden bok med anteckningar från Mick Fleetwood samanställd av Anthony Bozzas, citat från medverkande artister, fantastiska bilder från konserten, repet och behind the scenes.

4LP vinyl Gatefold med 20-sidig mediabok med anteckningar från Mick Fleetwood samanställd av Anthony Bozzas, citat från medverkande artister, fantastiska bilder från konserten, repet och behind the scenes.

För mer information: www.mickfleetwoodandfriends.com
För att se videon: Se här
För att lyssna direkt: https://open.spotify.com/track/6M9k7avMyfD6QkqJxSsaAk?si=U1T84wUlS5e_02Zgd6jZeA

För intervjuer kontakta: Anette Ståhl / Enmusa Music, tel: 0707-180 120  anette@enmusamusic.com
För mer information kontakta Ulrika Hammar / BMG, tel 0705-295 312 ulrika.hammar@bmg.com

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin