Mick Fleetwood & Friends hyllar Peter Green

 Den 30 april släpper Mick Fleetwood & Friends en hyllningskonsert till Peter Green tillsammans med Fleetwood Mac’s tidiga musik. Den andra singeln är som släpps är Rattlesnake Shake. Det är en oslipad version som framförs av Mick Fleetwood featuring ZZ Top’s Billy Gibbons och Aerosmiths Steve Tyler. På låten spelar även Dave Bronze, Jonny Lang, Andy Fairweather Low, Ricky Peterson, Zak Starkey and Rick Vito.

Den 25 februari 2020, precis innan pandemin och lockdown i England, samlades artister och världsmusiker för att fira grundaren av Fleetwood Mac, Peter Green. Den här konserten spelades in på ett utsålt Palladium i London och fick också en helt ny betydelse då Peter Green tragiskt gick bort i juli samma år. På scen medverkade Neil FinnNoel GallagherBilly GibbonsDavid GilmourKirk HammettJohn MayallChristine McVieJeremy SpencerZak StarkeyPete TownshendSteven Tyler och Bill Wyman.

Producent är ingen mindre än den legendariska Glyn John och som ljudtekniker självaste Mick Fleetwood tillsammans med Dave BronzeJonny LangAndy Fairweather LowRicky Peterson och Rick Vito.

”Konserten är en hyllning till de tidigare bluesdagarna där allt började. Det är viktigt att komma ihåg vilken stor inverkan Peter Green och de tidiga Fleetwood Mac har för musikvärlden. Peter var min största mentor och det är en heder för mig att få hylla hans otroliga talang. Dessutom att få stå på scenen med så många av artisterna som Peter har inspirerat genom åren och delar min stora respekt för denna begåvade musiker.”, säger Mick Fleetwood

Albumet Mick Fleetwood & Friends – Celebrate The Music Of Peter Green And The Early Years Of Fleetwood Mac kommer att finns tillgänglig på följande format:
Blu-Ray, 2CD, 4LP, 44p Bookpack
Blu-Ray, 2CD, 20p Mediabook
4LP Gatefold

För mer information: www.mickfleetwoodandfriends.com

För intervjuer kontakta: Anette Ståhl / Enmusa Music, tel: 0707-180 120  anette@enmusamusic.com
För mer information kontakta Ulrika Hammar / BMG, tel 0705-295 312 ulrika.hammar@bmg.com

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin