Den kritikerrosade Judith Owen släpper ny singel

Den walesiska pianist-singer-songwritern Judith Owen, har genom åren blivit känd för sin fina stämma, musikaliska variationer och genrebrytande covers. På Långfredagen är hon aktuell med ny singel (What If God Was) One Of Us. Högtiden taget i beaktning, så är det en superaktuell låt.

Denna gång har hon tolkat Joan Osborne’s Grammy-nominerade låt från 1996 (What If God Was) One Of Us, skriven av Eric Bazilian.
”Det är den perfekta låten speciellt för Påsken, men också för den tid vi lever i. Den handlar om att tro på mänskligheten”, säger Judith Owen

För att inte förlora sångens betydelse och kvalité, sjunger hon med sin speciella känsla. Låten spelades in i ett ombyggt kapell (NOLA’s Esplandade Studio) i New Orleans vilket, enligt Judith Owen, har bidragit till det lilla extra gudomliga ljudet. Ett ljud hon har uppnått genom att spela in låten i ett enklare arrangemang.

Med låten (What If Good Was) One Of Us ställer Judith de stora frågorna som ger eftertanke. Vad skulle man göra om man en dag skulle stå ansikte mot ansikte med ”honom”. Tänk om verkligheten inte matchade de stora förväntningarna?
”Jag minns första gången jag hörde låten och hur jag kunde relaterade till varje känsla och tanke som sjöngs. Jag tror att himlen är här nere på jorden i nuet, och inte bara i livet efter detta. Jag tror att Gud är i alla saker och att om han har skapat oss ur sin egen spegelbild, skulle han utan tvekan vara lika bristfällig och full av skönhetsfel som alla andra. Skulle vi känna igen honom om det visade sig att sig att han var en ofullkomlig människa och inte en kung?” säger Judith Owen

FOR FUCK SAKE!
2020 har, som för många, varit ett turbulent år för den mångsidiga artisten. Judith hann till sin stora glädje slutföra en världsomspännande turné innan Coronapandemin fick stänga världen. Hon har använt den ”nya tiden” till att livestream hemifrån varje onsdag och söndag i online programmet FFS! Här har hon sänt livemusik och pratat om reflektioner, live-chattat med sina många fans från hela världen. Med sin smittsamma humor och med glimten i ögat har hon pratar om livets stora och små frågor.

(What If Good Was) One Of Us produceras i samarbete med Judith själv och den Grammy-vinnande producenten John Fischbach (Stevie Wonder, Cassandra Wilson), Pedro Segundo på slagverk och Helen Gillet på cello. Singeln är hämtad från albumet Both Thins Are True som planeras att släppas senare i år.

Mer information om Judith Owen:
Website www.judithowen.net
Facebook – https://www.facebook.com/officialjudithowen?fref=ts
Instragram: @judithowenmusic
Youtube: www.youtube.com/user/channeljudithowen

För PR kontakta Anette Ståhl på Enmusa Music Tel: 0707 180 120 email: anette@enmusamusic.com

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin