Mick Fleetwood & Friends hyllar Peter Green och Fleetwood Mac’s tidiga år

Den 30 april släpper Mick Fleetwood & Friends en hyllningskonsert till Peter Green och Fleetwood Mac’s tidiga musik. Först ut är låten The Green Manalishi (With The Two-Pronged Crown).

Den första låten som släpps från kommande hyllningsalbum är The Green Manalishi (With The Two Pronged Crown). Det är en oslipad version som framförs tillsammans med ZZ Top’s Billy Gibbons och Metallica’s Kirk Hammet. Här kan man höra Kirk Hammett spela på Peter Green’s ikoniska 1959 Les Paul gitarr, tillsammans med Mick Fleedwood, Dave Bronze, John Lang, Andy Fairweather Low, Ricky Peterson and Rick Vito.

Den 25 februari 2020, precis innan pandemin och lockdown i England, samlades artister och världsmusiker för att fira grundaren av Fleetwood Mac, Peter Green. Den här konserten fick också en helt ny betydelse då Peter Green tragiskt gick bort i juli i år. På scen medverkade Neil Finn, Noel Gallagher, Billy Gibbons, David Gilmour, Kirk Hammett, John Mayall, Christine McVie, Jeremy Spencer, Zak Starkey, Pete Townshend, Steven Tyler och Bill Wyman.

Producent är ingen mindre än den legendariska Glyn John och som ljudtekniker självaste Mick Fleetwood tillsammans med Dave Bronze, Jonny Lang, Andy Fairweather Low, Ricky Peterson och Rick Vito.

”Konserten är en hyllning till de tidigare bluesdagarna där allt började. Det är viktigt att komma ihåg vilken stor inverkan Peter Green och de tidiga Fleetwood Mac har för musikvärlden. Peter var min största mentor och det är en heder för mig att få hylla hans otroliga talang. Dessutom att få stå på scenen med så många av artisterna som Peter har inspirerat genom åren och delar min stora respekt för denna begåvade musiker.”, säger Mick Fleetwood

Mick Fleetwood & Friends – Celebrate The Music Of Peter Green And The Early Years Of Fleetwood Mac kommer att finns tillgänglig i följande format:
– Box – 4LP vinyl, Blu-Ray, dubbel-CD med 44-sidig inbunden bok med anteckningar från Mick Fleetwood samanställd av Anthony Bozzas, citat från medverkande artister, fantastiska bilder från konserten, repet och behind the scenes.
Dubbel-CD och Blu-Ray med 44-sidig inbunden bok med anteckningar från Mick Fleetwood samanställd av Anthony Bozzas, citat från medverkande artister, fantastiska bilder från konserten, repet och behind the scenes.
4LP vinyl Gatefold med 20-sidig mediabok med anteckningar från Mick Fleetwood samanställd av Anthony Bozzas, citat från medverkande artister, fantastiska bilder från konserten, repet och behind the scenes.

För mer information: www.mickfleetwoodandfriends.com
För att se videon: Green Manalishi broadcast video – Dropbox

För intervjuer kontakta: Anette Ståhl / Enmusa Music, tel: 0707-180 120  anette@enmusamusic.com
För mer information kontakta Ulrika Hammar / BMG, tel 0705-295 312 ulrikahammar@bmg.com

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin