​Rocksångaren Shakin’ Stevens firar 40 år som hitmakare!

Shakin’ Stevens har levererat världshits i 40 år. Den 27 november firar han med att släppa både samlingsalbumet Fire In The Blood, ett 19-CD stort album och Singled Out Collection, ett samlingsalbum med alla hans hitsinglar.

Michael Barratt mer känd som Shakin’ Stevens är född och uppvuxen i Ely, Cardiff. Han är den yngsta av en syskonskara på 13 barn. I tonåren började han turnera med olika band och till en början var det låtar från Fats Domino, Joe Turner och Chuck Berry. Med en stor talang, karisma och beslutsamhet har han tagit sig från de mindre scenerna vidare till den hyllade artist han är idag. Shakin’ Stevens är en hitmakare av rang.

Fire In The Blood ,19 CD’s!, är som han själv beskriver det, ett av dom största projekten i hans karriär.
”Att sammanställa låtarna från olika genres genom åren samla ihop alla bilder och altmaterial har väckt många minnen, uppgångar som motgångar och allt där emellan. Jag hoppas att alla tycker om Fire In The Blood lika mycket som vi gör och gjort under arbetet när vi samanställde samlingen. Glöden finns fortfarande och kommer alltid att göra” säger Shakin’ Stevens

Singled Out Collection är den första samlingen som någonsin innehåller alla Shakin’ Stevens singlar samlade på 3 CD’s, en summering av alla singlar som han har släppt sedan 80-talet och framåt. Han har inte mindre än 49 singlar som legat på Topplistan i UK med låtar som You Drive Me Crazy, Marie Marie, Turning Away och A Rockin’ Good Way för att nämna några. Singled Out Collection visar också bredden på hans musikkarriär, det är allt ifrån Rock’n’Roll, Blues, Cajun, Americana och allt däremellan.
”Det har inte varit lätt men jag skulle inte ändra det för allt i världen”, säger Shakin’ Stevens.

För intervjuer kontakta: Anette Ståhl / Enmusa Music, tel: 0707-180 120  anette@enmusamusic.com
För mer information kontakta Ulrika Hammar / BMG, Tel 0705-295 312 ulrikahammar@bmg.com

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin