Vulkan släpper ny singel – Marans Ritt

Den 17 april släpper Karlstadsbandet Vulkan singeln Marans Ritt som är en lummigt skogsdoftande låt hämtad ifrån deras tredje album Technatura. Låten är skriven och producerad av bandet själva och släpps via Record Union.

Marans Ritt handlar om egenupplevda syner och känslor under så kallade sömnparalyser. Möten med vad som känns som en högre form av intelligens. Hur man är högst medveten om att man drömmer, men inte kan vakna förens man genomgått en inre strid”, förklarar sångaren Jimmy Lindblad.

Vulkan är ett svenskt progressivt rockband som startades 2006 i Karlstad. De har spelat på flera av våra rockklubbar och festivaler bland annat på Sweden Rock samt släppt två album tidigare album Mask of Air  (2011) och Observants (2016). Den 8 maj kommer deras tredje album Technatura. På albumet har man tagit det bästa av de två tidigare släppen och kokat ihop till en drygt 60 minuters musikalisk berg-och-dalbana. Man kastas mellan det onda och det goda, från utbrott till insikt, från lugnet före stormen och in till stormens mitt. För att krydda till det ytterligare sjungs tre av låtarna på deras modersmål; poetisk värmländska.

Marans Ritt är skriven av Vulkan, inspelad i Örebro (studio Rymdklang) och i Karlstad (Perytone Studios). Ola Sonmark är producent och mixare av ’Technatura’ tillsammans med Vulkan.

Låten var tänkt som en instrumental öppning på skivan, men när Jimmy skrev svensk text till en annan låt på albumet föll det sig naturligt att utöka svenskan i fler låtar. Marans Ritt hade potentialen att bli ännu bättre. Och tur var det!”, säger trummisen Johan Norbäck.

Maran beskrivs i gammal folktro som ett sorts övernaturligt väsen som plågade folk i sömnen genom att sitta eller rida på personens bröst. Maran symboliserar i denna låt de varelser han stött på i dessa paralyserande drömmar.

Vulkan består av:
Sång/Percussion — Jimmy ”Bob” Lindblad
Gitarr — Christian ”CF” Fredriksson
Bas — Oscar Pettersson
Trummor/Percussion — Johan Norbäck
Keys/Synthesizers — Olle Edberg

Singeln Marans Ritt släpps 17:e april och albumet Technatura släpps 8 maj via Record Union

För mer information
Hemsida:  https://www.vulkanband.com/
Facebook: https://www.facebook.com/thebandvulkan/
Instagram: https://www.instagram.com/vulkanband/
Spotify: https://open.spotify.com/artist/7hUmeNCy16IbVdufW26t2H?si=yXy5REQ5RPqg_q23JyVlcQ
Youtube: https://www.youtube.com/user/vulkanband

För intervjuer kontakta: Anette Ståhl / Enmusa Music, tel: 0707-180120  anette@enmusamusic.com

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin