Manifestprisvinnande och Grammisnominerade Emma och KJ släpper nytt barnalbum

Den 11 oktober är det dags för Emma Nordenstam och Karl-Jonas Winqvist som går under namnet Emma & KJ att släppa uppföljaren till Manifestprisvinnande och Grammisnominerade album Huset. Det nya albumet Emma & KJ in the house är lika generöst fri som föregångaren. Albumet kryssar bekymmerslöst mellan genrerna och textuppslagen utan att förlora den röda tråden en endaste gång.

Några av låtarna här har kommit till i ett nära samarbete med organisationen FRIENDS i deras projekt Hej Hyper som vill öka kunskapsnivån om neuropsykiatriska funktionsnedsättningar, minska stigmatisering och skapa en bättre skolmiljö för barn med npfAlla inlägg– diagnoser.

”Det är viktigt för oss att ta avstamp i barns verklighet, och många texter bygger direkt på intervjuer och samtal med barn. Ett exempel är låten Galonisar som bygger på en flickas berättelse om en kaotiskt och smärtsamt minne från förskolan. När jag snackade med folk om det här temat hittade jag den skakande P1dokumentären ”Fallet Oscar” om barn som utsätts för övervåld av vuxna i skolan. Låten fick en video med dragqueen-artisten Inga Tvivel i en av huvudrollerna. Videon vill väcka tankar om självbestämmande, auktoriteter och respekt för andras gränser”, säger Emma som vann Grammis för albumet ”Emma Nordenstams bästa barnlåtar” 2016.

Andra sånger handlar om hur besvärligt det kan vara att lära sig simma, om en lite skrytsam och hemlighetsfull kompis som fabulerar om ett lantställe av rent mytiska dimensioner, om att det nog ska gå bra bara vi håller ihop tillsammans trots svåra frågor om hur det egentligen ska gå med allt här i världen, om att man inte vill att sommaren ska ta slut, om att man ibland kan bli arg som en uppretad varg eller om hur man ibland kan känna sig alldeles osynlig mitt i en folksamling. Förutom en ny tonsättning av Lennart Hellsings underbara ”Gamla drottning Juliana” om hennes färd i Stockholms tunnelbana är all text och musik av Emma & KJ.
”Vi gör musik på ett lekfullt sätt, och vi tar leken seriöst. Både jag och Emma ser det som en självklarhet att bara göra musik som vi själva tycker om och går igång på. Så då får man hitta barnet i sig själv och låta det vara med och spela.” säger Karl Jonas.

Utöver Emma & KJ som vanligt trakterar i princip allt som går att spela på märks precis som senast bland andra Cecilia Klingspor, sång och alla möjliga instrument, David Svedmyr som spelar bas och gitarr, Dungens Reine Fiske på gitarr, före detta Dungen-trummisen Fredrik Björling, den mångsidige multiinstrumentalisten Fredrik Swahn och ljuvliga blåsarna Viktor Brobacke och Ylva Ceder.

För mer information och intervjuer kontakta: Anette Ståhl tel: 0707180120 eller anette@enmusamusic.com

Skivbolag: Brus & Knaster/Playground Music, Lars Tengroth tel 0703755099 tengroth@playgroundmusic.om

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin