Anna Vild fortsätter på sitt kvinnohistoriska tema och släpper 24 maj singeln Syster I Vind

Det är exakt 100 år sedan lagen om kvinnlig rösträtt klubbades igenom i Sverige. Låten är hämtad ifrån Anna Vilds album Vårskrik som släpptes i april. Utöver singeln släpper även Anna under denna dag, i samarbete med 80 andra svenska, kvinnliga låtskrivare, spellistan ”Vackra, fina KVINNA – Din röst äger!” som har växte snabbt från ax till limpa inom kvinnliga musik-communitys på internet under de senaste veckorna.

Spellistan ”Vackra, fina KVINNA – Din röst äger!” på Spotify går under devisen:
”Genom att läka oss själva, läker vi vår omvärld – och genom att lyfta varandra, lyfter vi oss själva i vår gemensamma strävan mot ett jämlikt och välmående samhälle”

”Idag när musikbranschen ser ut som den gör, känns det viktigare än någonsin att vi hjälps åt! Konkurrens och vassa armbågar hör till det förgångna. Jag är starkt övertygad om att det finns en plats och ett mission för alla, till och med inom musikbranschen.” , menar Anna Vild, som också ser detta som en hedrande hyllning till rösträttskvinnornas kamp för 100 år sedan.

Anna Vild är den naturnära låtskrivaren och artisten som vandrar med en fot i flera världar, vilket inte minst märks i hennes musik som fritt rör sig mellan olika genrer.

Bestående av den unika kombinationen av nordiska drillar, elektroniska element, latinska rytmer, soulinslag och organiska grunder förtrollar Anna lyssnaren med sina målande texter och starka melodier.

“I mitt skrivande har jag ingen chans att placera mig i en speciell nisch, denna singel blev något som helt skiljer sig från mitt låtarna på mitt album Vårskrik, men det är fortfarande JAG på alla sätt..” beskriver Anna.

Anna är uppvuxen på landsbygden, på en av Mälaröarna utanför Stockholm, men är idag

bosatt i Varberg på västkusten där hon skriver och producerar sin musik tillsammans med producent Marcus Åkesson på Sonic train studios.

Under april släppte Anna Vild sitt debutalbum VÅRSKRIK, varifrån både låten Skål för våren och Soldamm tagit sig in på ett flertal spellistor, Sveriges radio och den välkända Spotifylistan VISA OCH VEMOD för att nämna några.

Turnédatum
20 maj SPAFOLK Varbergs kusthotell – Varberg
6 juni Nationaldagsfirande i Societetsparken – Varberg
8 juni Arce Spiritusfestivalen på Bohus fästning – Kungälv
30 juni Voices Of Universe Festival – Sala
7 juli: Skymningskonsert på bakgården med Anna Vild & Jenny Almsenius, Okéens B&B –Varberg
13 juli Nässville Bluegrass & Music festival – Ätran
21 juli Anna Vild hos Parkmusiken i Societétsparken – Varberg
27 juli Piteå Dansar och ler – Piteå
28 juli Konsert och skymningsceremoni på Finnhällan – Skellefteå
3 augusti Vingården Östergarn, Katthammarsvik – Gotland
17 augusti Stallarholmens visdagar – Stallarholmen

För mer information: https://annavild.se/
https://www.instagram.com/annavild/
https://www.youtube.com/channel/UCQiStR_v_v1TIUNbrBq1GDg

För mer info/kontakt Anette Ståhl/Enmusa Music tel: 0707180120 eller anette@enmusamusic.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin