VÅRSKRIK är namnet på Anna Vilds debutalbum!

Anna har tidigare släppt två stycken ep:s under 2018, varav den första, Svalors Hemlighet, tog sig direkt till regionsfinal i Sveriges Radio Hallands musiktävling P4 NÄSTA. Nu är det dags för hennes debutalbum VÅRSKRIK som släpps 24 april.

Anna Vilds debutalbum VÅRSKRIK tar oss på en resa genom toner där hon vill belysa den del av vår historia som sällan gör sig hörd i skolböckerna. Alla de kvinnor och män som brändes, anklagade för trolldom och galenskap för 400 år sedan: Häxprocessen.
”Vad är en häxjakt och vad hände i själva verket under det mörka, hemliga 1600-talet i Sverige?

Det var den frågan jag som tonåring en gång ställde mig i samband med en skolavslutning i Katarina K:a på Södermalm i Stockholm” säger Anna Vild. Det är en av de mäktigaste stunder jag någonsin varit med om. Känslor som tog över, då jag blev slagen av märkliga förnimmelser och en djup nyfikenhet på vad som hänt på den platsen, långt före jag steg in.”

På albumets nio spår lyfter Anna Vild tillsammans med producent Marcus Åkesson (Jamolir Studios, Varberg) fram detta, utifrån olika perspektiv. Vad är skillnaden mellan dagens och dåtidens häxjakt? Med musiken bestående av denna unika kombination av nordiska drillar, elektroniska element, latinska rytmer och organiska grunder förtrollar Anna lyssnaren med sina målande texter och starka melodier.

”Jag och Marcus funkar ofta som varandras motpoler i studion. Jag vill alltid addera mer till soundet, medan han ständigt briljerar med divisen ”Less is more”.. ur våra dragkamper uppstår ofta själva magin i produktionerna! Vi vet sällan vart vi ska hamna förrän efteråt.” säger Anna.

Hon kommer ursprungligen från Mälaröarna utanför Stockholm, men har sedan ungdomsåren på Musikhögskolan i Piteå levt och verkat som ensembleartist runt om i både Sverige och Europa. 2016 bestämde hon sig för att satsa på en solokarriär och här är hon nu, med en önskan om att lyfta på gamla stenar och spräcka hål på förlegade fördomar.
”Under mina år som ensembleartist har jag hela tiden brunnit för att behålla det autentiska i sammanhanget, men tillslut blev längtan efter att ta min personliga passion för konsten ett steg längre, utanför förutbestämda roller och manus. Jag kände att det var dags att börja skriva boken jag själv ville läsa, helt enkelt..” säger Anna.

Albumet VÅRSKRIK, innehållande både singeln Skål för våren som är en hyllning till alla som fallit och faller offer för begreppet häxjakt samt singeln Soldamm, är producerat vid havet i den lilla västkuststaden Varberg, där Anna numera är bosatt.

Albumet släpps 24 april via Record Union, på samtliga streamingtjänster.

För mer information: https://annavild.se/ https://www.instagram.com/annavild/ https://www.youtube.com/channel/UCQiStR_v_v1TIUNbrBq1GDg

För mer info/kontakt Anette Ståhl/Enmusa Music tel: 0707180120 eller anette@enmusamusic.com

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin