Nynningen släpper nytt album

Sedan återföreningen i december 2016 har Nynningen gjort ett sjuttiotal konserter över hela landet, från Luleå i norr till Malmö i söder. Den 5 april släpps det nya albumet ”Vi Kommer”, en dubbel- vinyl med liveinspelningar. Plattan är gruppens femte album och det första albumet på 43 år! 14 spår på fyra färska vinylsidor! Förutom låtar med dagens upplaga av gruppen finns här några exklusiva spår där både Sven Wollter och Totta Näslund står för sången.

Nynningen var aktiva på sjuttiotalet under åren 1971-1980. Gruppen gav bland annat ut albumet ”För Full Hals”, med tonsättningar av den ryske poetens Vladimir Majakovskijs

dikter, en skiva som räknas som ett av sjuttiotalets viktigaste.
Gruppen startades av Bertil Goldberg och Tomas Forssell som en akustisk duo. Totta Näslund kom med och trion fick namnet Nynningen. När den första skivan ”Man mognar med åren” släpptes 1972 hade Christer Öhman klivit in som sångare. Gästmusiker var bl a Bernt Andersson och Bengan Blomgren (som blev fasta medlemmar i gruppen) samt Anders Melander från Nationalteatern. Totta Näslund kom tillbaka i gruppen och Nikke Ström kom med 1973.

Gruppens medlemmar varierade fram till sista turnén som Nynningen gjorde våren 1980. Då hade man släppt fyra egna skivor och medverkat på många andra, bland annat den legendariska ”Doin the omoralisk schlagerfestival” i samarbete med Sillstryparn, en figur från Nationalteaterns alla pjäser. Just den fria teatergruppen Nationalteatern blev en återkommande samarbetspartner under många år med Kabarevyer, musikteater-föreställningar och det stora Tältprojektet 1977.

Förutom albumet ”Nya Tider”, som var Tomas Forssell andra soloplatta som släpptes 1980 och där medlemmarna från Nynningen medverkade – samt en tillfällig stödkonsert som gruppen gjorde på Musikens Hus 1997 – var det tyst från Nynningen fram till december 2016 då fyra av originalmedlemmarna stod på scen tillsammans med tung blåssektion och gästande solister.

Under 2019 turnerar gruppen över landet och framträder bland annat på Rock At Sea 5 april och på Fasching den 6 april i samband med releasen av ”Vi Kommer”.

Officiell släppdatum är fredag 5 april. Digitalt släppdatum är 12 april.

Turnédatum
5 april Svenska Höjdare / Rock At Sea Silja Galaxy med Stefan Sundström som gästartist
6 april Fasching – Stockholm (Releasekonsert) med Stefan Sundström som gästartist
1 maj Oktoberteatern – Södertälje
2 maj Årsta Folkets Hus – Stockholm
3 maj Folk Å Rock – Malmö
31 maj Sticky Fingers (med Torkel Rasmusson) – Göteborg

För mer information
https://www.nynningen.se/

För mer intervjuer: Anette Ståhl/Enmusa Music tel: 0707180120 eller anette@enmusamusic.com
För mer information: Maxe Axelsson /Pama Records tel:0709368100 eller maxe@pamastudios.com

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin