​Maria Lithell släpper nytt album, Seven Deadly Sins


Fjällräv mindre

Maria Lithell är aktuell med sitt fjärde album Seven Deadly Sins som kommer ut 18 maj 2018. Maria Lithells musik bjuder på spännande arrangemang, där fagott, marimba, stråk och piano samverkar med sedvanliga popinstrument. Här har hon tillsammans med bland annat stråkkvartetten Vindla skapat gränsöverskridande pop. För produktionen står Maria själv tillsammans med ljudteknikern och gitarristen Jerker Eklund.

Maria Lithell skapar musik som är filmisk och känslodriven och på samma gång lättlyssnad. För Maria Lithell är sången i fokus och hennes texter kretsar kring berättelser om livets stora frågor och vardagligheter, ofta hämtade från kvinnliga erfarenheter. Denna gång har hon valt att skapa ett temaalbum utifrån de sju dödssynderna. Dessa må vara från medeltiden men de känns mer aktuella än någonsin. I detta tidsdokument sätter Maria fingret på vår girighet, vårt högmod och hur det tar sig uttryck idag. Hon blottar vår vrede och vår lättja. Individualism är den nya dödssynden där allt vårt idealiserande av den personliga utvecklingen isolerar oss känslomässigt från varandra och oss själva. Det blir ett brännande aktuellt album med många politiska bottnar.

Maria Lithell är en entreprenör inom musik med stark drivkraft att sätta sin personliga prägel på musiken. Hon tonsätter, arrangerar och producerar samt framför sin musik i samarbete med välrenommerade kollegor som saxofonisten Linn Persson (Stockholms Saxofonkvartett), slagverkaren Magdalena Meitzner (Hidden Mother) och fagottisten Anders Matell – alla verksamma som frilansande musiker inom Nutida Konstmusik.

Även denna gång samarbetar Maria med gitarristen och ljudteknikern Jerker Eklund (som bland annat även spelar med Simone Moreno). Producenten Anders Wollbeck bidrar med en ny version på singeln Dinosaurs’ Dancfloor, som släpptes i september – nu med titeln Dinosaurs’ Last Dance”.

Den 21 maj, kl 18.00 presenterar Maria sin nutida konstmusik i Stockholms Konserthus, Aulinsalen.

Albumet Seven Deadly Sins släpp sen 18 maj.

För mer info www.marialithell.se

Presskontakt: Enmusa Music, Anette Ståhl, 0707-18 01 20, anette@enmusamusic.com

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin