Wendy Pops singel handlar om utanförskap

Pressbild Wendy Pop

16 februari släpper Wendy Pop debutsingeln Wendy Doll. Vi får höra Wendy Pops unika, sträva och androgyna röst som backas upp av melodisk glamrockig pop. Wendy Pop står för text och musik.   

Låten Wendy Doll handlar om det utanförskap Martin Bäcklin kände när han växte upp. Låttexten är en hyllning till hur han ser på sin resa genom barndomen och fram till där han är idag.

Martin Bäcklin är uppväxt i ett litet samhälle några mil söder om Göteborg tillsammans med sina döva föräldrar och Martin fick tidigt ta ett alltför stort ansvar. Han tog sin tillflykt in i sportens värld och spelade mycket fotboll. Vid 16-års ålder byttes sporten ut mot musik. Nu blev det istället gitarr och stora drömmar. Det pratades i byn och när småstadsandan sätter in är den många gånger brutal. Smink, nagellack och långt svartfärgat hår passade sig inte i det lilla samhället. Hans röst blev snart hans främsta instrument och så småningom skapade han Wendy Pop.

– ”Jag hamnade i en identitetskris som fick katastrofala följder. Min solokarriär som Wendy Pop ger mig möjlighet att bearbeta känslor och tankar. Låten Wendy Doll speglar min bakgrund och berättar om det utanförskap som jag upplevt och fortfarande upplever”, säger Wendy Pop

Singeln Wendy Doll släpps den 16 februari på Do Music Records.

För mer information om Wendy Pop  www.wendypop.com

För intervjuer: Anette Ståhl på Enmusa Music Tel: 0707 180 120 eller anette@enmusamusic.com
För andra frågor: Roland Lantz på Do Music Records Tel: 0766713100 eller  rolf.bokning@gmail.com

 

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin