Popduon AmVoP’s första singel handlar om saknad!

amvop_coverart_förgätmigej

Låten förgätmigej är första singeln från popduon AmVoP som skriver både konkreta och poetiska texter på svenska. De skriver om ämnen som tro, hopp och kärlek. Huvudtemat på deras första singel förgätmigej är saknad. Saknad efter någon som funnits i ditt liv men som inte längre är där eller som snart kanske inte längre kommer att finnas vid din sida. Låten släpps den 8 september.

Popduon AmVoP har ett organiskt rock/pop sound med en släng av indiemelankoli med fallande melodier och melodiösa elgitarrslingor. Duon består av Fredrik Stigen Isberg och Martin Jarbeck. Bandnamnet, AmVoP, är en förkortning som står för ”Avståndet mellan Vagn och Plattform”. För bandet kan man säga att namnet symboliserar steget mellan det välkända och det okända, det där avståndet som kan vara så kort men samtidigt så oändligt långt.

Fredrik och Martin producerar själva all musik och låtarna skapas och tar form i den lilla stugan i Furusund i Roslagens skärgård. Fredrik sjunger och deras huvudinstrument, piano respektive gitarr, färgar arrangemangen. Martin står för mixning med Fredrik som ständigt bollplank. Deras texter är ärliga och utlämnande och behandlar ämnen både om det lilla och det stora i livet, om funderingar, samhället, saknad och förväntan samt ”tro, hopp och kärlek”. Piano och elgitarr utgör starka element i musiken där ett eller båda dessa instrument ofta har framträdande roller med utpräglade melodiösa slingor och riff.

-”En av mina största källor till glädje och välmående är att skapa musik. Dels är det stimulerande att göra något där man känner tilltro till sin förmåga, men dels också för att musiken även är en ventil på många sätt”, säger Fredrik -” Håller verkligen med om att musiken utgör en viktig ventil, särskilt med tanke på att jag inte är så himla bra på att uttrycka känslor i vanliga livet”, säger Martin och skrattar

Singeln förgätmigej släpps den 8 september.

För mer information:
Hemsida: https://amvop.com/
Facebook: https://www.facebook.com/amvopofficial
Instagram: https://www.instagram.com/amvopofficial
Youtube: https://www.youtube.com/channel/UCCWlBZQOm-twiMw5yVa1H_g

För intervjuer kontakta Anette Ståhl på tel: 0707180120 eller anette@enmusamusic.com

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin