Roger Rönning firar 40 år som artist och släpper samlingsalbum

Konvolut GROOVE 2017
Första smakprovet från Roger Rönnings samlingsalbum Groove som precis släppts är den tungt svängande låten Det Duger. Låten fanns ursprungligen med på Rogers andra soloalbum Nattens Skuggor från 1979, men har aldrig släppts som singel förr. Nu släpps den som radio edit.

Rogers genombrott kom 1979 med låtarna Tiden Bara Går och Står Vid Ett Vägskäl, som följdes av 80-tals hits som Det Händer Bara En gång, Taxi 455 och Kärlekens vind. Det Duger karakteriseras av det groove som gjort att Rogers musik på senare år börjat spelas på klubbar i New York och handplockas till samlingsalbum med partymusik. För den som tycker att Det duger låter en smula avmätt, kan påpekas att det är ett norrländskt uttryck som betyder att någonting är bra.

Låtarna på samlingsalbumet Groove spänner över hela Roger Rönnings karriär. Albumet belyser hela hans banbrytande svenska blandning av blåögd soul, funky rock och poplåtar med groove. Albumet innehåller även en nyskriven tidigare outgiven groovelåt.

Roger Rönning håller fortfarande på med att göra bra musik, och kommer att släppa ett helt nytt album i början av hösten 2017.

För mer information http://www.rogerronning.com/start.html

För Promotion och andra frågor: Anette Ståhl på Enmusa Music Tel: 0707 180 120 eller anette@enmusamusic.com

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin