Balkanstjärnan Eliona Qira släpper sin första singel i Sverige

Eliona Qira Sinel konvolut Blue By You
18 åriga Eliona Qira som är bosatt i Malmö är kanske för oss i Sverige ett okänt namn men i Albanien, Makedonien och Kosovo är hon en stor stjärna. Den 2 juni släpper hon sin första låt Blue By You för den svenska marknaden.

2016 slog Eliona igenom med låten Don’t Let Me Down i en av Albaniens största musiktävlingar ”Kenga Magike” vilket betyder ”magisk sång”. Där medverkade också några av Albanien och Kosovos mest kändaste artister såsom Tuna Sejdi, Soni Malaj och Arilena Ara. Låten blev en hit inte bara i Albanien och Makedonien utan även i Kosovo. Eliona har alltid varit inspirerad av musik och började spela klassiskt piano i tidig ålder. Det var därför naturligt för henne att söka in på musikskola och nu går hon sista året i Nya Malmö Latin och inriktning musik.
–”Jag vill att folk ska bli berörda och vilja lyssna på min musik för att de känner igen sig. Jag vill att de ska skapa en egen liten värld och tolka musiken på deras sätt”, säger Eliona.

Producenten Adi Hila kontaktade Eliona efter att ha hört hennes covers på Youtube och ville samarbeta med henne. Låten Blue By You är skriven och producerad av Adi Hila som är känd främst för att ha komponerat tre av Albaniens bidrag Eurovision Song Contest för sina samarbeten med artister som Anjeza Shahini och Ledina Celo.

Eliona Qira har gett ut två singlar och nu är det dags att släppa hennes nya singel Blue By You med release den 2 juni.

För mer information www.elionaqira.com
Instagram https://www.instagram.com/elionaqira/
Facebook: https://www.facebook.com/elionaqiraofficial/?fref=ts
Youtube: https://www.youtube.com/channel/UCuHVMA-qzni0-Ajry3ec77Q

För Promotion och andra frågor: Anette Ståhl på Enmusa Music Tel: 0707 180 120 eller anette@enmusamusic.com

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin