SthlmsMusikTeater sätter upp kritikerrosade Freuds Cigarr i engelsk tappning

bla
Nu är det dags för den engelska uppsättningen som har premiär den 1 mars då den gästspelar på Playhouse Teater på Drottninggatan. SthlmsMusikTeater har tidigare spelat Freuds Cigarr i en svensk uppsättning då den lovordades i media. Med sig har SthlmsMusikTeater en lovordad kompositör, en prisad regissör, en internationellt prisvinnande artist.  Och musikalen har kallats ”mästerlig”.

”FREUDS CIGARR”
Musikalen ”Freuds cigarr” ger en glimt av hur Sigmund Freud tänkte, varifrån han kom, vad han gick igenom och vad som drev honom. Men att följa Freud är som att följa sina egna tankar, de allmänmänskliga frågeställningar som berör och engagerar oss alla. Vem är jag? Hur fungerar jag? Varför har jag en förkärlek till fläskkorv och varför är min fru så lik min mamma?
Vi vet fortfarande väldigt lite ca 100 år efter att Freud skapade strukturen av medvetandet med Överjaget, Detet och Egot. Freud började arbeta med denna kartläggning och framför allt började han ställa frågor till patienterna. Han lyssnade. Han menade, till skillnad från sin samtid, att patienten själv kan sitta inne med information som kan leda till tillfrisknande.

Jonas Nerbe har bl.a. spelat ”Judas” i ”Judas Christ Superstar” på Moment teater, ”Sigmund Freud” i enmansmusikalen ”Freuds cigarr” på Göteborgsoperan, ”Higgins” i ”My fair Lady” på Skövde Stadsteater, ”William Shakespeare” i enmansmusikalen ”William” i NY där han vann priset som ”Bästa artist” 2013 på The New York International Fringe Festival (FringeNYCsom förste svensk . Jonas är konstnärlig ledare för SthlmsMusikTeater SMT.

Sagt om Freuds Cigarr
”Ett mästerverk. Freuds cigarr är bland det coolaste man kan se på teater just nu” SvD
”Humoristiskt och varmt” DN
”Nerbe spelar avspänt och virtuost flera roller samtidigt. Han har en utstrålning som gör att alla tänker på sex bara han viftar med en kulspetspenna och höjer ögonbrynen.” Expressen

Spelplan:
1 mars Playhouse Teater, Drottninggatan 71 A, Stockholm
14 mars Playhouse Teater, Drottninggatan 71 A, Stockholm
22 mars Playhouse Teater, Drottninggatan 71 A, Stockholm
29 mars Playhouse Teater, Drottninggatan 71 A, Stockholm
5 april Playhouse Teater, Drottninggatan 71 A, Stockholm

På scen: Jonas Nerbe med pianotrion Die Freuden: Anders Holtz, Sara Kihlman Wibe och Lauri Antila.
Text/musik: Jan-Erik Sääf,
Regi, ljus: Andreas Boonstra
Kläder, scenografi: Åsa Berglund-Coburn, Idé: Björn Roslund – Psykiatriker

Pressbilder: http://www.sthlmsmusikteater.com/aktuellt/
Länk till biljetter: http://book.playhouseteater.se/book3/booking3.asp?no=30
Presskontakt: Anette Ståhl på Enmusa Music Tel: 0707 180 120 eller anette@enmusamusic.com

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin