Sofia Källgren aktuell med ny julskiva ”Julen skynda jag väntar på dig”

 

sofia-kallgren-singel-julen-skynda-1500x1500-300-2
Sofia Källgren har ihop med producenterna och låtskrivarna Jakob Olofsson och Peer Åström (Celine Dion, Madonna m.fl.) gjort julskivan ”Julen skynda jag väntar på dig”. Albumet består av fyra julklassiker (Jul jul strålande jul, Stilla natt, Gläns över sjö och strand) samt sex nyskrivna jullåtar. Singeln ”Julen skynda jag väntar på dig” släpps den 11 november och releasen för hela albumet sker den 18 november.

Sofia är en av Sveriges mest folkkära artister. I över 20 år har Sofia turnerat och gjort konserter både i Sverige och utomlands. I Kina har hon varit många gånger de senaste åren där har hon turnerat samt släppt två skivor. Här i Sverige har hon medverkat i mängder av TV-program samt Rhapsody in rock, Stjärnklart, Julgalan m.m. Hon har samarbetat med symfoniorkestrar, stråkensembler, körer och artister som Tommy Körberg, Robert Wells, Peter Jöback, Orsa Spelmän och Jerry Williams för att nämna några.

Sofia älskar julen och det har alltid funnits en önskan om göra en julskiva på svenska igen. Den första, ”Julen är kommen”, släpptes på 90 talet och är en klassiker vars låtar hon fortfarande ombeds att framföra på sina konserter.

”Efter att ha varit ute och turnerat varje år kring jul sedan min förra julskiva släpptes så fanns det en stor längtan efter nyskrivna svenska julsånger. Så det är med stor glädje för mig att få chans att presentera sex nyskrivna fantastiska jullåtar. Hela albumet, skulle jag säga, har en symfonisk känsla med inslag av nordisk saga, tradition, värme och högtidlighet. Men även lite Disney. Något som ligger mig varmt om hjärtat efter samarbetet kring “Skönheten och Odjuret” där jag gjorde rösten till “Belle”, säger Sofia Källgren.

Förutom producenterna och låtskrivarna Jakob Olofsson och Peer Åström finner vi även den hyllade Grammy-vinnaren Mattias Bylund som står för alla stråkinspelningar.

Singelrelease den 11 november och albumrelease den 18 november 2016

För mer info om Sofia Källgren se www.sofiakallgren.com
För PR kontakta Anette Ståhl anette@enmusamusic.com eller Anna Moore anna@mooretobe.com

 

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin