Stockholm ny singel med Gigi Hamilton

gigi-hamilton-singel-konvolut-stockholmVi har tidigare sett Gigi Hamilton som sångerska i popgrupperna Freestyle och Style. Nu släpper hon sin andra singel Stockholm som är hämtad från hennes kommande album Colours Of Her Mind som släpps 14 oktober.

Det är många år sedan Gigi Hamilton gav ut eget material och på detta album är det mycket hjärta och själ som har fått ta en stor plats.
”Låten Stockholm handlar just om känslan att få komma hem till en plats där det verkligen känns att man hör hemma. Det är en stad som har en stor plats mitt hjärta. säger Gigi Hamilton

Musiken har hela tiden funnits med henne på sina resor och de olika länder hon bott i, men det var för 10 år sedan som Gigi började skriva låtar då tillsammans med den klassisk skolade gitarristen, Patrick Avery.
Vi tyckte att det skulle bli intressant att se hur mötet mellan Patricks klassiska värld och min pop värld skulle mötas. När vi började blev vi väldigt förvånade, hur väl vi faktiskt kompletterade varandra musikaliskt” säger Gigi Hamilton

De fortsatte att spela ihop men det var först för två år sedan som det tog fart på allvar då Joe Rodwell kom in i projektet som producent.

”Vi hade alltid i bakhuvudet att vi skulle spela in albumet med riktiga musiker istället för att programmera allt, men ville fortfarande ta del av all teknik som erbjuds nu i den musikaliska världen”, säger Gigi

Gigis hem i London förvandlades stundom till en studio där de riggade upp för inspelning med riktiga musiker, riktiga blås instrument, trummor, bas, gitarrer, fioler. Några låtar är även inspelade i Joe Rodwells studio. Bonusspåret Kom In I Mitt Liv är inspelad i Sverige och är ett samarbete med gamla kollegorna Paul och Marie Rein ifrån Alfa Records tiden.

Albumet Colours Of Her Mind som släpps den 14 oktober.

För mer information: http://www.gigihamilton.se/

För intervjuer kontakta Anette Ståhl på tel: 0707180120 eller anette@enmusamusic.com

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin