Jenny Ajland släpper sommardoftande singel med influenser från Afrika

Sommar i Sverige Cover Art
Låten Sommar i Sverige handlar om svensk sommar i vårt vackra, mångkulturella land och är skriven av Jenny Ajland själv. Tidigare har vi hört Jenny med sin första singel Chup Chup –La langue de corps, ett samarbete med en av Afrikas största artister, Awilo Longomba. Nu har det blivit dags för Jenny att släppa ny singel, denna gång en låt på svenska och med mer av sina svenska rötter men lite afrikanska vibbar. Jenny har producerat låten tillsammans med Fingaz.

Jenny är känd som artist framförallt genom sina långa bakgrund inom den afroinspirerade dansen och driver sedan 1999 det framgångsrika dans- och percussion företaget Urkraft med dansskola och studios i Stockholm. Hennes intresse för den afrikanska dansen och musiken fick hon genom en 5 månaders lång resa till Guinea i Västafrika.

Jenny började skriva musik för bara några år sedan. I sin musik behåller hon sin förkärlek till det afrikanska och skriver mest Afrobeat och Reggae. Till sin första singel Chup Chup – La langue de corps kontaktade hon ingen mindre än managern för en av Afrikas största artister, Awilo Longomba, som gillade låten och ville medverka, kom till Sverige och de spelade in en video tillsammans. Låten blev snart signad av Ola Håkansson på Labeln 100songs och då under namnet Do the Chup Chup. Jenny har nu skrivit flera låtar som snart skall släppas och här kommer första singeln som släpps den 17 juni.

För att se videon: https://www.youtube.com/watch?v=oakhNcVXgBE&feature=youtu.be

För mer information om Jenny: http://urkraft.nu/om-urkraft/

För intervjuer och andra frågor: Anette Ståhl på Enmusa Music Tel: 0707 180 120 eller anette@enmusamusic.com  

 

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin