Kayo släpper efterlängtad comebacksingel!

Konvolut
Nu är det äntligen dags för Kayo att släppa en reggae- tango- film- och
klubbmusikdoftande singel. Låten Freeze är hämtad från Sisters in crime, Kayos kommande album som släpps i höst. Musiken är gjord i samarbete med Tobbe Fall som har skrivit och producerat. Freeze släpps den 15 juni.

Idén föddes när producenten och musikern Tobbe Fall och Kayo turnerade tillsammans med Riksteaterns show B.U.S – Brun utan sol för några år sedan. De ville göra musik som de själva går igång på. Efter två år i studion har de nu fått till albumet Sisters In Crime med 11 låtar som de är mycket stolta över.
”Eftersom vi båda älskar Grace Jones började vi prata om att det behövdes något liknande I svenskt musikliv. Det är vuxet, starkt, viktigt och roligt. Grace möter Kayo… 2016”, säger Kayo

Tobbe Fall fokuserade på de av Kayos egenskaper som han ville lyfta fram. Förutom hennes mörka, sammetslena röst, hennes känsla för groove och estetik, ville han att uttrycket också skulle föra fram hennes känsla för rättvisa, solidaritet och framförallt hennes livserfarenhet.
”Vi har byggt ett sound som doftar reggae, tango, film och klubbmusik. En hyllning till det fria, lekfulla uttrycket, där en brokig skara fantastiska musiker och backbeatspecialister bidragit med liv i stället för bara förutsägbara programmeringar”, säger Tobbe Fall.

Singeln Freeze är producerad av Tobbe Fall och mixad av Pål Svenre.

På albumet Sisters in crime medverkar:
Kayode Shekoni – sång
Tobbe Fall – programmering, gitarr, bas, keyboard, sång
Desmond Foster – bas, gitarr, keyboard
Magnus Fritz – trummor
Andreas Habo Johansson – trummor
Stella Thors Berefeldt – percussion
Malin My Wall – fiol
Jenny Fall – kör
Ulla Wrethagen – kör
Vivian Cardinal – kör
Jonas Wall – sax

För intervjuer: Anette Sthål, Enmusa Music tfn 0707 180 120  anette@enmusamusic.com
Övriga frågor: Pauline Porath, Porath Produktion tfn 070 601 07 98  pauline@porathproduktion.se

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin