Finlandssvenska artisten och låtskrivaren Frida Andersson släpper nya singeln En Idiot den 1 juni

Konvolut
Under 2015 var Frida aktuell i samarbeten med bland andra Bo Kaspers Orkester, Linda Lampenius och Rachel ”Yoga Girl” Bråthén. Nu släpper hon sin nya singel En Idiot den 1 juni, ett samarbete med producenten Andreas Dahlbäck (Ulf Lundell, Anna Ternheim, Bo Kaspers Orkester, Ola Salo, Ulf Lundell mm.).

”Låten En Idiot är en upptempo och glad låt, men den är också en av mina hårdaste texter hittills, säger Frida Andersson
Texten har hon skrivit ihop med sin goda vän Maja Sönnerbo och är inspirerad från en dåtid i deras och några av deras vänners liv.
”Jag hoppas att ingen känner igen sig i texten, men om så blir fallet – ta in låtens budskap och fall sedan för någon annan. Budskapet med låten är ”take no shit””, fortsätter Frida

Frida har tidigare gett ut albumen Busy Missing You (2009), Sister (2012) och Håll Mej Hårt (2014) samt singlarna Vilsen i Stockholm (2013), Drömlänges (2014) och Paradiset (2015). Duetten Paradiset gav Frida ut tillsammans med Bo Sundström och tidigare har Frida uppträtt på Bo Kaspers Orkesters turnéer som gästartist. I höstas spelade även Frida på Rachel ”Yoga Girl” Bråthéns lanseringsevent för välgörenhetsorganisationen 109world som hölls i San Francisco. Runt jul gav sig Frida ut på en julturné tillsammans med Linda Lampenius.

Just nu jobbar Frida på en kommande EP på finlandssvenska som planeras att släppas I höst.

För mer information och bilder: www.fridaandersson.fi

För intervjuer och andra frågor: Anette Ståhl på Enmusa Music Tel: 0707 180 120 eller anette@enmusamusic.com

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin