Nytt album från kritikerrosade Judith Owen

JO_SomebodysChild_Cover_4000pxl
Den 6 maj släpper den walesiska pianist-singer-songwritern Judith Owen nytt album Somebody’s Child. Det är hennes nionde studioalbum och hon har även denna gång arbetat med crème de la crème av Los Angeles sessionsmusiker, basisten Leland Sklar, gitarristen Waddy Wachtel och trummisen Russell Kunkel samt slagverkaren Pedro Segundo och cellisten Gabriella Swallow.

Judith Owen är känd för sin kärlek till musikaliska variationer som hon smälter ner till en stor stilistisk gumbo. Det nya albumet Somebody’s Child är en smältdeg av denna mix. Här har hon arbetat med crème de la crème av Los Angeles musiklegender, basisten Leland Sklar, gitarristen Waddy Wachtel, trummisen Russell Kunkel, slagverkaren Pedro Segundo, cellisten Gabri Swallow samt hennes partner Harry Shearer (Spinal Tap, The Simpsons) har också medverkan på ståbas på låten That’s Why I Love My Baby.

Den första singeln Send Me A Line är inspelad i Los Angeles och London och är ett bra exempel på Judiths berättande i låtskrivandet och hennes förmåga att skriva ”små såpoperor” om universella teman som kärlek, förlust, familj, mänskligheten, optimism och frustration. – ”Låten är en reflektion om vad människor precis så som jag själv är om att vara närvarande samtidigt inte närvarande när man är upptagen av teknik”, säger Judith Owen.

Förutom Judiths egna låtar på albumet finns även en tolkning av Roxy Musics More Than This som godkändes av ingen mindre än sin skapare Bryan Ferry. Förra året kunde vi se henne öppna för Roxy Music på deras turné. Låten är även inspelad i Bryan’s London studio på hans piano. På albumet finns också en lekfull tolkning av Aquarius från rockmusikalen Hair.

Hennes kritikerrosade åttonde studioalbum Ebb & Flow blev hennes genomslag. Det var här som många upptäckte Judiths mycket förföriska sound och hon hyllades av medierna bland annat av den engelska tidningen The Independent. Hon lovordades från Le Figaro i Frankrike, La Repubblica i Italien, Rolling Stone i Tyskland samt Wall Street Journal i USA. Hon har också haft stort stöd av den brittiska radion, i synnerhet från Jamie Cullum, Bob Harris och Sir Terry Wogan, trogna fans och trendsättare i BBC Radio 2s nätverk. Albumet fick även stort stöd från irländska RTE Radio 1, spanska RTNE Radio 3, tyska ARD Network och Nordic National Radio som ledde till flera viktiga radio- och tv-framträdanden på båda sidor av Atlanten.

Albumet Somebody’s Child släpps 6 maj via på Twanky Records via Absolute Label Services.

Mer information om Judith Owen: http://www.judithowen.net/
EPK: https://www.youtube.com/watch?v=Vmf4Qtosm7I
För PR kontakta Anette Ståhl // 0707 180 120 // anette@enmusamusic.com

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin