Ny singel med kritikerrosade Judith Owen

JO_RADIO_SINGLE_COVER_4000pxls
Den 8 april släpper den walesiska pianist-singer-songwritern Judith Owen ny singel, Send Me A Line från kommande album Somebodey’s Child. Det är hennes nionde studioalbum och hon har även denna gång arbetat med crème de la crème av Los Angeles sessionsmusiker, basisten Leland Sklar, gitarristen Waddy Wachtel och trummisen Russell Kunkel samt slagverkaren Pedro Segundo och cellisten Gabri Swallow.

Judith Owen är känd för sin kärlek till musikaliska variationer som hon smälter ner till en stor stilistisk gumbo. Singeln är inspelad i Los Angeles och London. Judith står för sång och piano, Leland Sklar på bas, Pedro Segundo på slagverk och Gabri Swallow på cello. Send me a line är ett bra exempel på Judiths berättande i låtskrivandet och hennes förmåga att skriva ”små såpoperor” om universella teman som kärlek, förlust, familj, mänskligheten, optimism och frustration.
– ”Låten är en reflektion om vad människor precis så som jag själv är om att vara närvarande samtidigt inte närvarande när man är upptagen av teknik”, säger Judith Owen

Hennes kritikerrosade åttonde studioalbum Ebb & Flow blev hennes genomslag. Det var här som många upptäckte Judiths mycket förföriska sound och hon hyllades av medierna bland annatav den engelska tidningen The Independent. Hon lovordades från Le Figaro i Frankrike, La Repubblica i Italien, Rolling Stone i Tyskland samt Wall Street Journal i USA. Hon har också haft stort stöd av den brittiska radion, i synnerhet från Jamie Cullum, Bob Harris och Sir Terry Wogan, trogna fans och trendsättare i BBC Radio 2 nätverk. Albumet fick även stort stöd från irländska RTE Radio 1, spanska RTNE Radio 3, tyska ARD Network och Nordic National Radio som ledde till flera viktiga radio- och tv-framträdanden på båda sidor av Atlanten.

Singeln Send me a line släpps 8 april och albumet Somebodey’s Child 6 maj via på Twanky Records via Absolute Label Services

Mer information om Judith Owen:  http://www.judithowen.net/

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin