Frida Andersson släpper singel om att fortsätta älska sitt ex

foto bildström konvolutArtisten och låtskrivaren Frida Andersson släpper den 29 januari låten ”Bara för att jag älskar”. Under 2015 var Frida aktuell i samarbeten med bland andra Bo Kaspers Orkester, Linda Lampenius och Rachel ”Yoga Girl” Bråthén.

– När en kärleksrelation tar slut kan det vara svårt att acceptera att även vänskapen till exet måste anpassa sig efter det nya situationen. Min låt handlar just om att fortsätta älska och respektera sin före detta för den person hen är, trots att man gått vidare i en ny relation, säger Frida Andersson.

”Bara för att jag älskar” är producerad av Andreas Dahlbäck som tidigare arbetat med bl.a. Anna Ternheim och Ulf Lundell. Just nu jobbar Frida på en kommande EP på finlandssvenska. Tidigare utgivna album är Håll Mej Hårt, Busy Missing You och Sister, samt singlarna Drömlänges och Paradiset. Duetten ”Paradiset” gav Frida ut tillsammans med Bo Sundström och tidigare har Frida uppträtt på Bo Kaspers Orkesters turnéer som gästartist. Under hösten spelade Frida på Rachel ”Yoga Girl” Bråthéns lanseringsevent för välgörenhetsorganisationen 109world som hölls i San Francisco. Fridas julturné i december startades tillsammans med Linda Lampenius i Stockholm.

Frida Andersson tilldelades priset ”Årets kvinnliga artist” 2013 av Svenska Radion. Hennes karriär inleddes redan år 2007 då hon blev signad av Cosmos Music Group. Första albumet ”Busy Missing You” släpptes sen i Finland hösten 2009 samt i Sverige, Kanada och Polen våren 2010. Frida bestämde sig 2011 för att starta sitt egna bolag, Casual Friday Music, och började arbeta med albumet ”Sister” som släpptes i början av 2012. Hon skriver all musik och text till sina låtar själv och producerade även albumet ”Sister” på egen hand. Frida är född och uppvuxen i Ekenäs i södra Finland. Numera bor och verkar Frida i Stockholm.

För mer information: www.fridaandersson.fi  www.fridaandersson.fi

För intervjuer och andra frågor: Anette Ståhl på Enmusa Music Tel: 0707 180 120 eller  anette@enmusamusic.com

 

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin