Hans On The Bass spelar feel good-pop med hjärta och eftertanke

Konvolut Hans on the bass singel LoveshineI våras deltog Hans On The Bass med låten ’Loveshine’ i den finska finalen av Melodifestivalen,  där de var förhandsfavoriter. ’Loveshine’, ett ord som på många sätt sammanfattar känslan av vad gruppen vill förmedla. Hos Hans on the bass finns inte så vassa kanter, men desto mer innehåll. Bandet, med medlemmar från både Sverige och Finland, levererar medryckande, melodiös och lättillgänglig pop på engelska med en angenäm eftersmak av glädje och positivitet.  I Finland har de jämförts med Bo Kaspers Orkester, Sting, Burt Bacharach och Fleetwood Mac. Musik man mår bra av vilket bör placera dem i den behagliga feel good-genren. 

Hans från Sverige och Klaus från Finland, som bägge arbetar inom reklambranschen, bildade bandet 2008. Tillsammans med sångerskan Anna Wiksten och sex duktiga musiker har de nu rönt stora framgångar i Finland både på scen, plattor och i etern med tre tidigare album, en Vega-pris nominering och en finalplats i finska melodifestivalen.

Deras tredje album Now Is The Time släpptes genom Rival förra året och albumet är kritikerhyllat i Finland där tidningen Riffi skrev:

”När de sista tonerna ebbat ut kan man konstatera att man sällan har lyssnat på en skiva som bjuder på ett så enhetligt material från början till slut – 13 låtar förbluffande naturlig pop, som samtidigt låter okonstlat bekant och personligt på ett uppfriskande sätt.”

För mer information: www.hansonthebass.com

Se videon: https://vimeo.com/114554573

Promotion kontakt: Anette Ståhl på Enmusa Music Tel: 0707 180 120 eller anette@enmusamusic.com
Andra frågor: Peter Jägerhult på PJP Tel: 0708 153 253 eller pj@pjp.se

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin