Nytt album från Svedberg & The Hillside Stranglers

framsida
Svedberg & The Hillside Stranglers tidigare album har lovordats i media för sin originalitet, gränsöverskridande musik och för deras träffsäkra sätt att kombinera olika musikstilar. Nu kommer deras andra album ”Funny How It Goes” som släpps den 22 maj. 

Svedberg & The Hillside Stranglers bildades i Stockholm 2006. Bandet med sina fem medlemmar formerats kring lyrikern Niklas Svedberg som håller i mikrofonen och som tillsammans med gitarristen Erik Svensson står för musiken. Bandet består av batteristen John Qvale, bassisten Peter Gerlach från Karlstad och pianisten Oskar Lindholm från Örnsköldsvik. Sedan starten har målet varit att medlemmarnas kärlek för country och folk ska blandas med indie utan att för den sakens skull smittas av de föregående 10 årens singer-and-songwriter-sjuka.

2012 släppte Svedberg & The Hillside Stranglers sitt första fullängdsalbum City Serenade. Albumet välkomnades väl av både publik och media med fina recensioner och genom deras samarbeten med artister som Vera Vinter och The Tarantula Waltz fick bandet ut sin musik till en bredare publik.

I januari 2015 släpptes första singeln Looking Back och den 22 maj släpps det nya albumet Funny How it Goes. Till den nya skivan har energinivån skruvats upp. Större delen av albumet är inspelat live i studio för att på bästa sätt fånga bandets samspel och intensitet.

– Vi kände att det förra albumet hade många kvaliteter men var en aning städat. Den här gången ville vi ha än mer nerv. Vi har släppt igenom fler skavanker men också fått ett resultat som är mer levande, säger sångaren i bandetNiklas Svedberg

Albumet Funny How It Goes släpps 22 maj.

För mer information om Svedberg & The Hillside Stranglershttps://www.facebook.com/svedbergandthehillsidestranglers?fref=ts

För intervjuer och andra frågor: Anette Ståhl på Enmusa Music Tel: 0707 180 120 eller anette@enmusamusic.com

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin