Frida Andersson gör duett med Bo Sundström

Paradiset bild
M
ånga känner igen Frida Andersson inte minst för sin klingande finlandssvenska. Tidigare har Frida Andersson och Bo Sundström sjungit tillsammans på låten ”Drömlänges” som Frida skrivit själv. Den spelades flitigt på radiostationerna runt om i landet. Denna gång har de valt Rauli Baddings låt ’Paradiset’ (Paratiisi) som Bo Kaspers Orkester tidigare spelat in. ’Paradisetär inspelat av Andreas Dahlbäck (Ulf Lundell, Anna Ternheim, Bo Kaspers Orkester) och släpps den 5 juni.

– Bo frågade mig i somras om jag ville sjunga in en duett med honom. Han tyckte att Bo Kaspers Orkesters version av ’Paradiset’ (Paratiisi) behövde fräschas upp, säger Frida Andesson   

Samarbetet fortsätter nu ytterligare och både Frida och Bo är hoppfulla inför singelsläppet. De är nyfikna på hur deras duett och tolkning av ’Paradiset ’kommer att tas emot, en låt vars originalversion på finska nått in i hela finska folkets hjärtan.

Som producent för inspelning står Andreas Dahlbäck (Ulf Lundell, Anna Ternheim, Bo KaspersOrkester mm.). Dahlbäck producerade även Fridas album ’Håll mej hårt’ där hon för första gången sjöng på finlandssvenska. Albumet fick varmt mottagande av media och Frida tilldelades Vegapriset som ”Årets kvinnliga artist”.

”Vi bor båda på Södermalm i Stockholm. Vi har blivit goda vänner och ibland ses vi för att bara sjunga ihop. Bo är en otroligt inspirerande person och jag lär hela tiden av honom”, säger Frida Andersson

För mer information och bilder:  www.fridaandersson.fi

För intervjuer och andra frågor: Anette Ståhl på Enmusa Music Tel: 0707 180 120 eller anette@enmusamusic.com

 

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin