Judith Owen släpper singel med musiklegender!

Singel konvolut Train out of Hollywood

”Train out of Hollywood” är hämtad från Judith Owens kritikerrosade album Ebb & Flow. Med sig har hon musiklegender som Russel Kunkel, Lee Sklar och Waddy Watchtel.

”Train Out Of Hollywood” kommer från den walesiska artisten Judith Owens kritikerrosade album Ebb & Flow . Judith Owen har fått överväldigande stöd från amerikanska och brittiska medier för sitt åttonde album ’Ebb & Flow’. Q Magazine gav album 4 stjärnor, Daily Mirror beskrev albumet som ’kraftfullt helande’ och Telegraph skrev att det var en av det bästa folkmusik album år 2014. I The New York Times beskrivs hon som en rolig och orädd artist.

Att låtarna för tankarna tillbaka till 70-talets glansdagar är knappast någon tillfällighet. Judith har tagit hjälp av Russ Kunkel, Lee Sklar och Waddy Watchtel som är förknippade med att ha skapat 70-talets trubadursound och som tillsammans ligger bakom studioinspelningar med artister som Joni Mitchell, Linda Ronstadt, Neil Young, Stevie Nicks, Jackson Browne, Carole King och James Taylor.  Arbetet med de legendariska musikerna har resulterat i Judiths mest självutlämnande album hittills i karriären och Owen beskriver albumprocessen som ”helande”.

”Train Out Of Hollywood” handlar om Judiths första erfarenhet när hon flyttade till Los Angeles och de människor hon träffade som var desperata på framgång, något som hon själv kan relatera till.
Jag var chockad över hur alla i Los Angeles var. Allt från din betjänt, gynekolog, tandhygienist är alla redo att ge dig ett manus eller att provspela för dig.  Jag kände igen mig eftersom som jag själv är konstnär och musiker. Vi har alla det där behovet att behövas annars skulle vi inte utsätta oss för detta” säger Judith Owen 

”Videon är filmad i Los Angeles och på ett humoristiskt surrealistiska sätt där vi har med en rad olika look-a-likes Marilyn, Judy Garland, Charlie Chaplin för att nämna några. De skildrar missuppfattningen att berömmelse och stjärnstatus leder till lycka” fortsätter Judith.

I vår turnérar hon i Storbritannien och sommaren ser lika ljust med fler live spelningar inplanerade inklusive Cropredy Festival den 14: e augusti.

Singeln ’Train out of Hollywood’ släpps den 9 mars

Mer information om Judith Owen:  http://www.judithowen.net/
För att lyssna: http://shares.enmusamusic.com/s#55095aff-fbc6-4fbc-9338-877572cfc5d9/anette.clouddrive.enmusamusic.com/Juidith%20Owen%20singel%20Train%20Out%20Of%20Hollywood%20mp3.mp3

För PR kontakta Anette Ståhl // 0707 180 120 // anette@enmusamusic.com

 

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin