Artisten och låtskrivaren Martin Ekman släpper ny singel

Martin Ekman Singel konvolut Det bästa jag har

Lagom till julfirande och ledighet släpper låtskrivaren, artisten och numera föreläsaren Martin Ekman ny singel. Låten ’Det Bästa Jag har’ har Martin skrivit till sin familj, som en kärleksförklaring och försoning. Med sig har han sitt kompband Hotellet och låten släpps den 15 december.

’Det bästa jag har’ är Martin Ekmans tredje singel från hans kommande album som släpps under våren 2015.”Det bästa jag har” har Martin skrivit till sin familj som en kärleksförklaring och försoning.
– Vi tyckte att den passade bra så här i jultider, just eftersom julen handlar mycket om familjen för många, säger Martin Ekman
– Det är lätt att man tar familjen för givet, så den här låten hjälper mig att känna tacksamhet över  min familj. Jag försöker också förlåta min mor för att hon delvis övergett mig på grund av psykiska problem. Det finns ju alltid en anledning till att människor är som de är. Hon är ju också ett offer för sina omständigheter, vilket jag insett mer och mer. Så jag försöker förlåta istället för att döma – hon har gjort så gott hon kan. Det var väldigt känslosamt när jag sjöng in låten, och tårarna var nära ett par gånger under inspelningen, fortsätter Martin

Martin Ekman har tidigare gett ut ett fullängdsalbum samt 2 EPs. Två av singlarna,  Själsfrände & Martin & Himmelen har spelats en hel del på radiostationerna runt om i Sverige. Själsfrände kom även med som bubblare på svensktoppen 2010. Martin som skriver mestadels låtar på svenska har även skrivit musik åt Idol samt Ulrik Munther. En utav Martins mest populära svenska låtar är ”Jag säger det nu” som fått över 60 000 spelningar på Spotify. Den spelas även runt om i landet i bröllopsammanhang, och Martin brukar då och då få förfrågningar om att spela den, samt blir kontaktad av andra musiker som frågar efter noter – då DE har blivit tillfrågade att spela den på olika bröllop. “Att folk vill ha MIN låt på deras största dag i livet är otroligt roligt och en enorm komplimang, säger Martin.

Nu har Martin spelat in och producerat ett nytt album i Decibel Studios, som han planerar att släppa till våren. Med sig på albumet han sitt kompband Hotellet.

Singeln ’Det bästa jag har’ släpps den 15 december

För mer information om Martin Ekman: http://martinekman.com/
För intervjuer och andra frågor: Anette Ståhl på Enmusa Music Tel: 0707 180 120 eller anette@enmusamusic.com

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin