Östen med Resten hyllar Hootenanny Singers

Press_1_2012 mindre

Östen med Resten fortsätter framgångarna med sin hyllningsturné till Hootenanny Singers. Turnén Raringar & Tiggare omfattar tio konserter där de besöker Stockholm, Växjö, Ystad, Kalmar, Jönköping och Norrköping.  

– Vi vill hylla de gamla hjältarna som har gjort så mycket för den svenska visan. De är lite av föregångare till dagens musik i denna genre, säger Östen Eriksson – Hootenanny Singers har alltid varit folkkära och i föreställningen får ni höra både storyn och musiken från bandet som hade 40 låtar på Svensktoppen. Låtarna som håller än idag, fortsätter Östen.

Hootenanny Singers blev kända för att ta visan in i de svenska vardagsrummen. Bandet hade en mäktig karriär och vem minns inte låtar som Omkring Tiggarn från Luossa, Jag Väntar Vid Min Mila, En Sång En Gång För Längesen, Björkens Visa, Jungman Jansson, Blomman, Början Till Slutet, Gabrielle, Marianne, Helgdagskväll i Timmerkojan, I Lunden Gröna, Mårten Gås, och många flera.

Östen med Resten blev ett med folket när de i direktsänd TV fick namnet av programledaren Lasse Berghagen. På deras meritlista finns allt från ett flertal egna TV och radioprogram, revyer och shower till otaliga skivinspelningar. Gruppen har även medverkat vid tre tillfällen i Melodifestivalen med låtarna ’Hon Kommer Med Solsken’ 2002, ’Maria’ 2003 och ’Ge Mig En Kaka Till Kaffet’ 2006.

 

Bandet består av Östen Eriksson, Jens Kristensen, Jocke Blomgren och Staffan Lindfors

Turnédatum 2014:

Onsdag 29 oktober Boulevard Teatern – Stockholm
Torsdag 30 oktober Boulevard Teatern – Stockholm
Fredag 31 oktober Boulevard Teatern – Stockholm
Lördag 1 november Boulevard Teatern – Stockholm
Söndag 2 november Boulevard Teatern – Stockholm
Onsdag 5 november  Teatern – Växjö
Torsdag 6 november Teatern – Ystad
Torsdag 7 november Teatern – Kalmar
Fredag 8 november Teatern – Jönköping
Lördag 9 november Flygeln (Louise de Geer) – Norrköping 

För mer information och högupplösta bilder: http://www.ostenmedresten.se  eller  http://www.addeaagroupinternational.com/?sida=on_tour_osten_med_resten  

För ytterligare information, kontakta:
Intervjuer: Anette Ståhl / Enmusa Music, tel: 0707-180 120, anette@enmusamusic.com

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin