Hans on the bass spelar skön feelgood musik

Hans on the bass singel

Låten Now Is The Time är hämtad från Hans On The Bass tredje album som släpptes tidigare i februari. Albumet är även bandets första album som släppts för den svenska marknaden. Bandet bildades 2008 och det har hänt mycket sedan dess. Något som mest startades på kul utvecklades till något mycket mer. Bandets karriär kan enklast beskrivas som att allt är möjligt. Nu sex år senare har de släppt tre album, blivit Vega-pris nominerade och melodifestivalsnominerade i Finland. 

Now is the time handlar om att livet är kort och det därför är viktigt att våga leva ut. Bättre att ta risker, och kanske göra bort sig lite, än att vara rädd och inte göra någonting alls. Det är nu man skall leva, nu man skall agera – Now is the time! Go for it!

Bandets grundare Hans Täckenström och Klaus Suhonen har båda haft långa och framgångsrika karriärer i reklambranschen på varsin sida av Östersjön. Hans i Sverige och Klaus i Finland. Tillsammans har de gjort en helt ny karriär som grundare och medlemmar i feelgood bandet Hans on the bass. Bandet som grundades 2008 består av sju musiker och har fram till idag haft sin bas i Helsingfors. Hans har under åren blivit en flitig gäst på flygen mellan länderna.

I Finland har bandet släppt tre album, Scandinavian Breakfast, Helsinki-Stockholm och Now Is The Time. Alla har flitigt spelats i finanska radion, både i riksradion och i de kommersiella kanalerna. Bandet har medverkat i TV-shower, spelat på festivaler, gjort välgörenhetskonserter och turnerat runt Finland. Hösten 2011 gav nomineringen till uttagningen av den finska melodifestivalen en rejäl uppmärksamhet. Hans On The Bass blev nominerade av YLE till Vega-priset som årets grupp 2013 och spelade i den direktsända radiogalan.

Musiken kan enklast beskrivas som skön, melodiös, lättsmält popmusik med nostalgiska hänvisningar till -60,-70 och -80 talet med sång på engelska. Någon har sagt att musiken låter som en mix av Bo Kaspers, Burt Bacharach och Fleetwood Mac. Bandets manliga sångare och gitarrist Klaus Suhonen är den som skriver all musik. Arrangemangen har gjorts av producent Niklas Nylund som numera också ingår i bandet. Hans Täckenström spelar bas. Anna Wiksten heter den kvinnliga sångerskan.

För mer information:  www.hansonthebass.com

För intervjuer och andra frågor: Anette Ståhl på Enmusa Music Tel: 0707 180 120 eller anette@enmusamusic.com

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin