Bo Sundström gästar på Frida Anderssons nya singel ”Drömlänges”

Drömlänges bild

Låten “Drömlänges” är Frida Anderssons nya singel. Många känner igen Frida för sin klingande finlandssvenska. Hon har charmat både den svenska och finländska publiken med sina vackra låttexter och melodier där engelska språket tidigare varit uttrycket. I januari släppte hon sitt tredje album ”Håll mej hårt” där de tre tidigare singlarna ”Vilsen i Stockholm”, ”Spår 2” och ”Ett hjärta av guld” spelats flitigt på radiostationerna runt om i Sverige. 

I december gästade hon Bo Kaspers Orkester på deras turné i Finland, Danmark, Sverige och Norge och det var naturligt för Frida att fråga Bo Sundström.
”Jag tyckte låten saknade något när den var ”klar”, så jag bestämde mig för att skicka den till Bosse  och frågade om han skulle ha lust att gästa på den. Jag ser enormt mycket upp till honom som låtmakare så jag hoppade jämfota när han svarade att han gärna är med!” säger Frida 

Fridas karriär inleddes år 2007 då hon blev signad av Cosmos Music Group. Första albumet ”Busy Missing You” släpptes sen i Finland hösten 2009 samt i Sverige, Kanada och Polen våren 2010. Frida bestämde sig 2011 för att starta sitt egna bolag, Casual Friday Music, och började arbeta med albumet ”Sister” som släpptes i början av 2012. Fridas tredje album ”Håll mej hårt” släpptes i januari 2014. Hon skriver all musik och text till sina låtar själv och producerade även albumet ”Sister” på egen hand. Frida är född och uppvuxen i Ekenäs i södra Finland. Numera bor och verkar Frida i Stockholm.

”Drömlänges” är producerad av Andreas Dahlbäck (Ulf Lundell, Anna Ternheim) inspelad i Durango Recording, Stockholm.

För mer information och bilder: www.fridaandersson.fi

För intervjuer och andra frågor: Anette Ståhl på Enmusa Music Tel: 0707 180 120 eller anette@enmusamusic.com

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin