Hans on the bass spelar skön, melodiös feelgood musik

Det har hänt mycket sedan bandet bildades 2008. Något som mest startades på kul utvecklades till något mycket mer. Bandets karriär kan enklast beskrivas som att allt är möjligt. Nu fem år senare och två album, Vega-pris nominering och melodifestivalnominering i Finland intar nu Hans on the bass Sverige. Deras tredje Now Is The Time släpps den 19 februari.

Bandets grundare Hans Täckenström och Klaus Suhonen har båda haft långa och framgångsrika karriärer i reklambranschen på varsin sida av Östersjön. Hans i Sverige och Klaus i Finland. Tillsammans gör de nu en helt ny karriär som grundare och medlemmar i feelgood bandet Hans on the bass. Bandet som grundades 2008 består av sju musiker har fram till idag haft sin bas i Helsingfors. Hans har under åren blivit en flitig gäst på flygen mellan länderna.

I Finland har bandet släppt två CD-skivor, Scandinavian Breakfast och Helsinki-Stockholm. Båda har flitigt spelats i finanska radion, både i riksradion och i de kommersiella kanalerna. Bandet har medverkat i TV-shower, spelat på festivaler, gjort välgörenhetskonserter och turnerat runt Finland. Hösten 2011 gav nomineringen till uttagningen av den finska melodifestivalen en rejäl uppmärksamhet. Hans on the bass blev nominerade av YLE till Vega-priset som årets grupp 2013 och spelade i den direktsända radiogalan.

Musiken kan enklast beskrivas som skön, melodiös, lättsmält popmusik med nostalgiska hänvisningar till -60,-70 och -80 talet med sång på engelska. Någon har sagt att musiken låter som en mix av Bo Kaspers, Burt Bacharach och Fleetwood Mac. Bandets manliga sångare och gitarrist Klaus Suhonen är den som skriver all musik. Arrangemangen har gjorts av producent Niklas Nylund som numera också ingår i bandet. Hans Täckenström spelar bas. Anna Wiksten heter den kvinnliga sångerskan.

Den 4 februari premiärspelar bandet på Södra teatern i Stockholm.

Med helt nyskrivet låtmaterial och med ett nytt svenskt skivbolag intar nu Hans on the bass och bandets tredje CD Now is the time, Sverige. Den 19 februari släpps albumet på skivbolaget Rival.

För mer information:  www.hansonthebass.com

För intervjuer och andra frågor: Anette Ståhl på Enmusa Music Tel: 0707 180 120 eller anette@enmusamusic.com

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin