Finlandssvenska artisten Frida Andersson släpper ny singel

hjarta_av_guld singel mindre

Frida Andersson har charmat både den svenska och finländska publiken med sina vackra låttexter och melodier där engelska språket tidigare varit uttrycket. Hennes två senaste singlar ”Vilsen i Stockholm” och ”Spår 2” har mottagits väl på radiostationerna. Nu kommer uppföljaren ”Ett hjärta av guld” som är producerad av Andreas Dahlbäck (Ulf Lundell, Anna Ternheim) och Petter Näse. Låten är hämtad från Fridas kommande album som släpps i slutet av januari.  

På Frida Anderssons två tidigare album har låtarna uteslutande varit skrivna på engelska. Genom åren kom då och då frågan om hon inte skulle skriva musik på finlandssvenska. Men det var först för ett år sedan som Frida kände sig mogen att börja skriva musik på sitt modersmål, finska.
– Det blir mer naket och rakt på sak när man skriver på svenska, säger Frida Andersson. Man blottar sina känslor lite mer. Nu hoppas jag att människor ska ta till sig texterna och göra dem till sina egna.

Fridas karriär inleddes år 2007 då hon blev signad av Cosmos Music Group. Första albumet ”Busy Missing You” släpptes sen i Finland hösten 2009 samt i Sverige, Kanada och Polen våren 2010. Frida bestämde sig 2011 för att starta sitt egna bolag, Casual Friday Music, och började arbeta med albumet ”Sister” som släpptes i början av 2012. Hon skriver all musik och text till sina låtar själv och producerade även albumet ”Sister” på egen hand. Frida är född och uppvuxen i Ekenäs i södra Finland. Numera bor och verkar Frida i Stockholm.  

Fridas tredje singel ”Ett Hjärta Av Guld”  släpps den 6 december och ges ut på Fridas egna skivbolag Casual Friday Music.  Den är producerad av Andreas Dahlbäck (Ulf  Lundell, Anna Ternheim) och Petter Näse och inspelad i Durango Recording, Stockholm

För mer information:  www.fridaandersson.fi

För intervjuer och andra frågor: Anette Ståhl på Enmusa Music Tel: 0707 180 120 eller   anette@enmusamusic.com

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin