Östen med Resten hyllar Hootenanny Singers

Press_1_2012 mindre

Under hösten turnerar Östen med Resten med sin hyllningskonsert till Hootenanny Singers. Turnén Raringar & Tiggare omfattar fyra konserter där de besöker Lycksele, Piteå, Skelleftehamn och Umeå.

– Vi vill hylla de gamla hjältarna som har gjort så mycket för den svenska visan. De är lite av föregångare till dagens musik i denna genre, säger Östen Eriksson – Hootenanny Singers har alltid varit folkkära och i föreställningen får ni höra både storyn och musiken från bandet som hade 40 låtar på Svensktoppen. Låtarna som håller än idag, fortsätter Östen.

Hootenanny Singers blev kända för att ta visan in i de svenska vardagsrummen. Bandet hade en mäktig karriär och vem minns inte låtar som Omkring Tiggarn från Luossa, Jag Väntar Vid Min Mila, En Sång En Gång För Längesen, Björkens Visa, Jungman Jansson, Blomman, Början Till Slutet, Gabrielle, Marianne, Helgdagskväll i Timmerkojan, I Lunden Gröna, Mårten Gås, och många flera.

Östen med Resten blev ett med folket när de i direktsänd TV fick namnet av programledaren Lasse Berghagen. På deras meritlista finns allt från ett flertal egna TV och radioprogram, revyer och shower till otaliga skivinspelningar. Gruppen har även medverkat vid tre tillfällen i Melodifestivalen med låtarna ’Hon Kommer Med Solsken’ 2002, ’Maria’ 2003 och ’Ge Mig En Kaka Till Kaffet’ 2006.

Bandet består av Östen Eriksson, Jens Kristensen, Jocke Blomgren och Staffan Lindfors

Turnédatum 2013:
Onsdag 20 november Medborgarhuset – Lycksele
Torsdag 21 november Nolia City – Piteå
Fredag 22 november Folketshus – Skelleftehamn
Lördag 23 november Idun Folketshus – Umeå

För mer information och högupplösta bilder: http://www.ostenmedresten.se  eller  http://www.addeaagroupinternational.com/?sida=on_tour_osten_med_resten

 

För ytterligare information, kontakta:
Intervjuer: Anette Ståhl / Enmusa Music, tel: 0707-180 120, anette@enmusamusic.com
Turnéproducent: Thomas Engström / Addeaa Group International: 0702 440038 eller thomas.engstrom@addeaagroupinternational.com

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin