Jonas Nerbe får huvudroll på Broadway

Nyligen tilldelades skådespelaren och sångaren Jonas Nerbe pris för bästa artisteri i Amerikas största teaterfestival New York Fringe International Festival. Nu har en Broadway producent fått upp ögonen för Jonas.

Genombrottet kommer till stor del tack vare succén av hans uppsättning av ”William”- musikalen om William Shakespeare i New York. Jonas uppsättning rosades av både press och publik. Det gav honom ett pris för bästa artisteri på New York Fringe International Festival. I hård konkurrens med 187 pjäser och ca 1000 andra artister som medverkade på festivalen i augusti.

De diskutterar just nu en spelperiod på Broadway för Shakespear uppsättningen ”William”- musikalen om William Shakespeare. Jonas blev också precis inbjuden att sjunga utdrag ur ”William” med symfoniorkester på Shakespearefestivalen i Bosten i slutet på februari 2014.

– Ja, det ska bli kul. Jag är sugen på att spela vår musikal av Shakespeare igen som blivit så uppskattade och uppskriven. Den är så jävla bra, säger Jonas Nerbe.

– Vi lägger dessutom just nu en Europa och Nordamerika turné för nästa år. 2014 skulle Shakespeare blivit 450 år, så vi är helt rätt i tid, fortsätter Jonas

Länk till Jonas genombrottskväll i NY: https://www.youtube.com/watch?v=IDWTcNhVxCE

Högupplöst bild: http://bit.ly/14yX8gK

Jonas Nerbe Jonas Nerbe https://www.youtube.com/watch?v=aupqd16fn_M

Intervjuer eller frågor: Anette Ståhl på Enmusa Music Tel: 0707 180 120 eller anette@enmusamusic.com

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin