”Vilsen i Stockholm” – ny singel från Frida AnderssonEfter det varma mottagandet av Frida Anderssons finlandsvenska debutsingel ”Spår 2”, kommer nu en efterlängtad uppföljare ”Vilsen i Stockholm”. Här har Fridas mjuka röst fått sällskap av stråkkvintetten Stockholms Strings svepande toner. Det är innerligt och sparsamt producerat, precis som vi lärt känna Frida Andersson som låtskrivare och producent.

– ”Vilsen i Stockholm” handlar om att inte veta vilken väg man ska ta, berättar Frida. Och om att det blir kallt om man vill ha alla dörrar öppna… Jag har konstaterat att är lättare att gå vilse i Stockholm än i Ekenäs, Finland, skrattar Frida, som numera är Stockholmsbo.

På Frida Anderssons två tidigare album har låtarna uteslutande varit skrivna på engelska. Genom åren kom då och då frågan om hon inte skulle skriva musik på finlandssvenska. Men det var först i för ett år sedan som Frida kände sig mogen att börja skriva musik på sitt modersmål, finska.
– Det blir mer naket och rakt på sak när man skriver på svenska, säger Frida Andersson. Man blottar sina känslor lite mer. Nu hoppas jag att människor ska ta till sig texterna och göra dem till sina egna.

Fridas karriär inleddes år 2007 då hon blev signad av Cosmos Music Group. Första albumet ”Busy Missing You” släpptes sen i Finland hösten 2009 samt i Sverige, Kanada och Polen våren 2010. Frida bestämde sig 2011 för att starta sitt egna bolag, Casual Friday Music, och började arbeta med albumet ”Sister” som släpptes i början av 2012. Hon skriver all musik och text till sina låtar själv och producerade även albumet ”Sister” på egen hand. Frida är född och uppvuxen i Ekenäs i södra Finland. Numera bor och verkar Frida i Stockholm.

Samtidigt som Frida Andersson nu är aktuell med sina första finlandssvenska singlar i Sverige och Finland, lanserar hon sitt album ”Sister” i Kina. Under 2012 gjorde hon ett flertal festivalspelningar där, och fler spelningar i Kina är planerade under 2013.

Fridas andra singel ”Vilsen i Stockholm” släpps den 10 september och ges ut på Fridas egna skivbolag Casual Friday Music.

För mer information  www.fridaandersson.fi

För intervjuer och andra frågor: Anette Ståhl på Enmusa Music Tel: 0707 180 120 eller   anette@enmusamusic.com

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin