Formgivaren Paul Sundvik designar priserna till nyinstiftade Denniz Pop Awards 2013

I början av juni delades det nyinstiftade priset Denniz Pop Awards ut för allra första gången. För designen av priset står formgivaren, designern och konstfotografen Paul Sundvik

Paul Sundvik fick frågan om att få designa priset.
– Det var en stor ära att bli tillfrågad och självklart tackade jag ja, säger Paul Sundvik – Encapsulated sound, som jag döpt skulpturen till är en 3-dimensionell ljudbild, en ljudfrekvens som isolerats i en kapsel, fortsätter Paul
– Eftersom Denniz Pop Awards är ett pris som är ämnat att hylla det svenska musikundret är Encapsulated Sound en helsvensk produktion och materialen är glas, metall, trä och meteorit som hittats i Norrland. De är valda med största omsorg för att representera det svenska Musikundret och därför har jag valt svenskt glas, fortsätter Paul. Till varje skulptur tillkommer ett unikt ljud som representerar formen och är komponerat av Joakim Andrén.

Paul Sundvik har en kandidatexamen i industriell design från Art Center College of Design Switzerland, liksom konst, skulptur och fotografering. Paul har representerats i flera olika tidskrifter såsom Plaza Magazine, Plaza Watch, I.D. Magazine, Sköna Hem, och Residence för att nämna några.  Hans design och konstverk har visats på platser som Milano, New York, Montreux, London och Stockholm. Han har fått flera utmärkelser och uppmärksamhet för sina verk, till exempel genom amerikanska I.D. Magazine, Awarded with distinction, LG Electronics Gold Star competition i Korea, Ung Svensk Form m.m.

Encapsulated Sound avtäcktes den andra juni 2013 på det nyöppnade Abba The Museum/Swedish Music Hall of Fame på Djurgården. Där kommer glasskulpturen att stå permanent i sin monter dedikerad till Denniz Pop och personerna bakom Cheiron studion som skrivit och producerat listettor för Back Street Boys, Britney Spears och Robyn med fler.

Bakom Denniz Pop Awards står en ideell stiftelse. Priset har instiftats dels för att hylla musiklegenden Denniz Pop, som tyvärr gick bort alldeles för tidigt, dels att stödja cancerforskning och naturligtvis lyfta fram det svenska musikundret. Denniz Pop Awards delades ut vid ett event på Restaurang East i Stockholm där personer i musikbranschen var inbjudna. Juryn bestod av Jacob Schulze, Max Martin, Kristian Lundin, Rami Yacoub, Per Magnusson, Jörgen Elofsson, John Amatiello, David Kreuger och Andreas Carlsson.

Vinnarna av 2013 års Denniz Pop Awards: Swedish House Mafia, Eric Hasselqvist,  Albin Nedler och Kristoffer Fogelmark och Saturday, Monday feat. Julia Spada

”Det är en stor ära för mig att vinna Denniz Pop Awards, ett stort tack!!!!” säger Sebastian Ingrosso från Swedish House Mafia

Just nu arbetar Paul med att färdigställa en fotografisk konstutställning som han tagit när han fridykt runt om i världen. Paul är även i slutskedet med att färdigställa glasutställningen ”Encapsulated Lifeforms” där han använder sig av svensk glasteknik. Utställningarna planeras till hösten.

För mer information om Denniz Pop Awards, besök: www.dennizpopawards.com
Paul Sundvik paul@freeflow.nu
För mer information om Paul Sundvik, högupplösta bilder kontakta: Anette Ståhl på Enmusa Music anette@enmusamusic.com eller tel: 0707 180 120

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin