Sven-Holger Rosenvinge släpper sin första låt som soloartist

Sven-Holger Rosenvinge sjunger på sitt speciella och karakteristiska sätt sin första låt som soloartist. Låten Bluebird har redan väckt uppmärksamhet i både Libanon och Rumänien. Bluebird är producerad och skriven av Sven-Holger själv och är hämtad från hans kommande soloalbum som släpps senare i höst.

Sven-Holger la upp låten Bluebird på Facebook i december och reaktionerna har inte väntat på sig. Han har redan fått 14 000 likes på Facebook och drygt 2 700 följare på Twitter. Låten Bluebird spelas just nu flitigt på illegala Gayklubbar i Libanon där den skänker tröst i en ibland icke förstående förtryckande homofobisk värld. Bluebird spelas även flitigt på radiostationer i Rumänien.

Bluebird handlar om saknad och förbjuden kärlek mellan två personer. Om att inte kunna ta farväl, inte få göra ett riktigt avslut. Vetskapen om att det inte kommer bli någon fortsättning, men ändå hoppas.
– Den handlar om att man fortfarande tänker ”tänk om”. Bluebird är skrivit med smärtande hjärta en kall natt i december 2012 och betyder otroligt mycket för mig, säger Sven-Holger Rosenvinge.

Sven-Holger Rosenvinge är född i Norska Kolvereid men bor sedan många år tillbaka i Hedemora, Dalarna. Förutom sitt artisteri leder Sven-Holger  även en kör för personer med särskilda behov. Han har även gjort världens första karaokeversion på Psalmboken.

Tidigare har vi mött Sven-Holger som frontfigur i grupperna Creeping Jesus, Amino och nu senast Mandylon. Nu är det dags för Sven-Holger att släppa sin första låt som soloartist.

För mer information om Sven-Holger Rosenvinge  www.svenholger.com

Se videon:  http://www.youtube.com/watch?v=hbiqm-VJoAs

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin